La Diputació de Castelló suma els efectius de Tragsa per a millorar la capacitat de resposta en cas d’emergències

787
Diputació Tragsa
PUBLICITAT

La incorporació de la institució provincial en l’accionariat de l’empresa pública donarà majors recursos i celeritat a l’hora d’actuar contra catàstrofes

La Diputació de Castelló comptarà a partir d’ara amb tots els recursos humans i tècnics de Tragsa per a fer front a emergències o catàstrofes que puguen afectar la nostre província. Això és possible des de hui mateix gràcies a la incorporació de la institució provincial a l’accionariat d’aquesta empresa pública. L’entrada s’ha fet efectiva amb la compra d’un títol valorat per 8.225 euros.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha qualificat aquesta incorporació com «un pas positiu» que permetrà millorar i accelerar els temps de resposta davant temporals forts o desastres de diferent naturalesa. Com a entitat membre, ha explicat Martí, «podrem completar els treballs que, de manera impecable, duu a terme el Consorci Provincial de Bombers en episodis d’emergència amb un planter de 11.000 treballadors i 1.200 màquines de forma quasi immediata».

Fins al moment, en situacions de col·lapse la Diputació havia de licitar serveis com el lloguer de pales o de vehicles de rescat per a ampliar la seua capacitat de resposta o fins i tot recórrer a altres administracions com a intermediàries perquè sol·licitaren l’actuació de Tragsa. Per a Martí ambdós mètodes dilataven massa en el temps “una resposta que deu ser instantània”, perquè hi ha vides en joc, «per això només entrar al Palau de les Aules vam posar sobre la taules la recerca de solucions que agilitzaren la resposta davant catàstrofes».

Com a anècdota del que passava, Martí ha recordat que durant el passat temporal ‘Glòria’ «vam apel·lar a la Generalitat perquè sol·licitara el suport de Tragsa per a les tasques de neteja de la neu a l’interior de Castelló, amb la peculiaritat que treballaven baix les nostres ordres». «Ara, com a part de l’empresa, guanyarem major celeritat a l’hora d’actuar en cas d’emergència al no haver intermediaris ni paperassa pel mig».

Actualment, Tragsa està participada majoritàriament per l’Estat a través de la SEPI i l’Administració General de l’Estat i, en menor grau, per les comunitats i ciutats autònomes i diputacions provincials i cabildos i consells insulars.