La Diputació de Castelló subvencionarà a les comarques per a promocionar la cultura

745
PUBLICITAT

La línia d’ajudes serà de 300.000 euros

La Diputació de Castelló ha obert una línia de subvencions per un valor de 300.000 euros per a la realització durant aquest 2021 d’activitats culturals a les huit comarques castellonenques.  Les subvencions aniran dirigides a associacions i col·lectius culturals en règim de competència competitiva.

La institució provincial buscarà reactivar el sector de la cultura després d’un any en pausa amb la promoció de propostes de nord a sud del territori. De les bases aprovades per comissió informativa s’extrauen les diferents modalitats d’esdeveniments que poden ser objecte de subvenció: des de festivals de cine o teatre fins a la celebració de jornades de divulgació cultural. També s’inclou l’elaboració de publicacions o documentals audiovisuals, a mode de suport als sectors de l’edició i la creació audiovisual. La subvenció màxima per beneficiari serà de 5.000 euros.

El president de la Diputació, José Martí, ha reconegut que la cultura tindrà un paper molt important a l’hora d’accelerar la recuperació econòmica i social de la província, “per aquesta raó hem agilitzat l’aprovació d’aquesta línia de subvencions, hem posat els pilars del nou circuit cultural provincial -amb un pressupost de 400.000 euros- i molt prompte convocarem les ajudes per a la celebració de grans esdeveniments per 300.000 euros”.

D’altra banda, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha animat els col·lectius locals a treballar en les seues idees d’activitats i espectacles perquè puguen portar-se a terme al llarg de l’any”. Davant la incertesa per la COVID-19, Sanz ha explicat que, en cas de no poder-se celebrar les propostes abans del 31 de desembre, “serà possible subvencionar aquelles despeses sempre que no siguen recuperables i s’acredite que eren necessàries per a portar a terme l’activitat”.

Les sol·licituds es poden presentar fins a meitat mes de març a través de la seu electrònica de la Diputació de Castelló.