La Diputació de Castelló subvenciona amb 28.500 euros el servei d’atenció a persones sordes i sordcegues d’Apesocas

572
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló i l’Associació de Persones Sordes Verge del Lledó (Apesocas) han signat un conveni de col·laboració, a través del qual la institució provincial aportarà 28.500 euros per a costejar el servei d’atenció per a les persones sordes i/o sordcegues que ofereix l’associació. Referent a això, el president José Martí, ha destacat que amb aquest acord es millora l’accessibilitat de les persones amb discapacitat auditiva. El conveni ha sigut signat pel president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el president d’Apesocas, Roberto Garrido, i també ha estat present la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta.

Martí s’ha mostrat orgullós d’aquesta col·laboració que, en les seues pròpies paraules, ‘’millorarà l’atenció social a aquelles persones amb discapacitat auditiva i al seu entorn directe, la qual cosa millorarà les seues vides i acostarà la nostra província a una igualtat d’oportunitats cada vegada més real’’. Sobre aquest tema, el president ha afirmat que, mitjançant aquest conveni, també es millorarà ‘’ l’accessibilitat mitjançant la interpretació i guia en llengua de signes per a persones sordes, així com l’elaboració de programes carregats d’activitats que donaran resposta a necessitats individuals i col·lectives’’.

Per la seua part, la vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha assegurat que aquest acord ‘’demostra la implicació que té aquest equip de govern amb les persones d’aquest col·lectiu que tantes barreres i traves socials, culturals, laborals i personals troben en el seu dia a dia’’, i ha volgut agrair a Roberto Garrido, ‘’la important labor social que fan, lluitant per aconseguir ajudes i drets perquè aquestes persones tinguen una plena i justa incorporació i desenvolupament com a agents de participació social’’.

Accions

Cal assenyalar que el Servei d’Atenció a Persones Sordes i/o sordcegues d’Apesocas comprén les següents accions:

1. Atenció social a persones sordes amb discapacitat auditiva i sordcegues i el seu entorn

2. Accessibilitat mitjançant la interpretació i guia d’interpretació en llengua de signes per a persones sordes, amb discapacitat auditiva i sordcegues

3. Atenció social a persones sordes i/o sordcegues i el seu entorn directe

4. Detecció i diagnòstic social de casos (consulta i derivació de casos)

5. Elaboració de programes d’activitats que donen resposta a necessitats individuals i col·lectives (formatives, informatives, recreatives, etc.)

6. Foment de la participació activa del moviment associatiu de persones sordes.

7. Gestió i coordinació del servei d’intèrprets de llengua de signes a nivell provincial per a suplir mancances i derrocar barreres comunicatives

8. Disposició d’un servei de documentació amb material bibliogràfic sobre la comunitat sorda.