La Diputació de Castelló signarà demà el conveni de recuperació de Sant Joan de Penyagolosa amb la Conselleria de Cultura i el Bisbat

651
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló ha informat que demà el ple donarà el vistiplau a la signatura del conveni marc que subscriuran la institució provincial, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el Bisbat de la Diòcesi Segorbe-Castelló per a escometre la rehabilitació i restauració del conjunt patrimonial de Sant Joan de Penyagolosa. La vigència de l’acord es mantindrà vigent fins al 31 de desembre de 2023.

El conveni estableix que la Diputació es fa càrrec de l’elaboració del projecte d’execució. En aquest sentit, des de l’entitat provincial han afirmat que per a agilitar el procés, han fet els deures consignant en els pressupostos #ReactivemCastelló de 2021 una partida de 150.000 euros per a la redacció del projecte d’execució, que se sumen als 135.000 euros invertits l’any passat en l’elaboració del projecte bàsic, un total de 285.000 euros. Per part seua, la Generalitat es compromet a iniciar aquest mateix any la rehabilitació de les primeres edificacions, en el que invertirà 700.000 euros.

El document també contempla la creació d’una comissió de seguiment en la qual estaran representats els tres socis del projecte i que s’ocuparà de supervisar l’execució dels compromisos adquirits, informar les parts implicades del desenvolupament d’actuacions i la col·laboració i coordinació de les fases. 

Cal destacar que el Servei de Restauració de la Diputació de Castelló ja ha començat els treballs de restauració de la talla original del sant que presideix l’altar major del santuari.