La Diputació de Castelló s’adhereix al projecte europeu VET UP de la Xarxa Valenciana d’Entitats Proveïdores d’FP

218
Pau Ferrando signa Xarxa Val FP
Pau Ferrando signa Xarxa Val FP
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

L’ens supramunicipal signa el document fundacional de la xarxa junt amb altres 12 entitats de proximitat del País Valencià

Ferrando: «Cooperarem amb altres institucions per millorar l’oferta i l’assessorament en Formació Professional al nostre territori»

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha participat aquest matí en la reunió fundacional de la Xarxa Valenciana d’Entitats Proveïdores de Formació Professional celebrada a la localitat d’Alzira (Ribera Alta). A la signatura dels estatuts de la xarxa s’han adherit altres 12 administracions de proximitat, entre les quals es troben els ajuntaments de Betxí i la Vall d’Uixó.

Ferrando ha manifestat que l’objectiu és «cooperar amb altres institucions del País Valencià que fomenten l’FP per a augmentar la qualitat i l’atractiu de l’oferta d’aprenentatge i assessorament que ja ofereix l’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló».

A més, la institució supramunicipal, al costat dels altres membres fundadors de la xarxa, formarà part del projecte VET UP, liderat per l’Ajuntament d’Alzira. Aquesta iniciativa, situada en el marc del programa Erasmus+, tindrà dos anys de duració i compta amb un pressupost total de 440.077€, finançats al 80% per la Unió Europea.

La finalitat del projecte és la presentació de propostes que fomenten la creació de xarxes i associacions transacionals i nacionals de proveïdors d’FP a escala nacional i europea. A més, les propostes han de fomentar també la comunicació, la difusió i el suport per a l’aplicació de l’agenda política de la FP a escala nacional i de la UE, intercanviar coneixement, impressions i experiència sobre l’aplicació de polítiques i l’intercanvi de les millors pràctiques en matèria d’excel·lència en la Formació Professional.

El projecte també planteja tres visites d’estudi. La primera té com a temàtica la formació professional dirigida a persones desocupades; la segona tracta de conéixer les formes de treball de la xarxa francesa, intercanvi de bones pràctiques i experiències; i la temàtica de la tercera visita és la relació entre la formació professional i les empreses.