La Diputació de Castelló reivindica el Dia Internacional contra la violència de gènere i masclista amb un programa d’actes per al 25N

441
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló manté la seua ferma aposta per acabar amb tota mena de violències contra les dones i, per a això, a més de les diferents iniciatives impulsades durant els últims anys, ha preparat un programa d’actes per a reivindicar el Dia Internacional contra la violència de gènere i masclista el pròxim 25 de novembre.

El president José Martí ha apel·lat a “l’obligació” d’implicar a tota la societat en l’erradicació del masclisme i la importància que té l’educació des d’edats primerenques per a poder assolir-ho. “Hem de bandejar la violència de gènere de les nostres vides si de veritat aspirem a ser una democràcia igualitària i justa. Eliminar-la de les nostres vides i protegir les víctimes no és una opció, sinó una obligació”, ha assenyalat.

El programa d’actes organitzat a través de l’àrea d’Igualtat que dirigeix la vicepresidenta i diputada provincial Patricia Puerta, i que compta amb la col·laboració de la Càtedra UNED-Diputació de Castelló per a la Igualtat i el Benestar Emocional i l’ONG Save the Children, començarà a les 10.00 hores amb la xerrada ‘(Des)Informació sexual: Pornografia i adolescència a càrrec del director de la seu territorial Save the Children en la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández Primo. A les 11.30 hores tindrà lloc l’actuació musical KAWAK i a les 12.00 hores es donarà lectura al manifest contra la violència de gènere i masclista.

Seguidament, se celebrarà la XII edició del Concurs de Microrelats, Vídeos i Vinyetes contra la Violència de Gènere i Masclista amb el lliurament de premis a l’alumnat participant, categories i modalitats (14 a 18 anys) dels IES de la província de Castelló. També es farà lliurament d’un premi honorífic a l’Associació AFAVIR, Associació d’Ajuda a Familiars de Víctimes Rocío López Agredano, per la seua labor social i els dotze anys continuats de col·laboració amb la Diputació.

Tots els actes es realitzaran a la sala de Recepcions del Palau Provincial i la lectura del manifest tindrà lloc en la plaça de les Aules.

Violència de gènere en dones amb discapacitat

A més, el dimarts 29 de novembre, la Diputació de Castelló organitza unes jornades d’igualtat a la Ciutat de la Justícia a les quals assistirà la cap de la Policia Nacional de l’Oficina de Denúncies de Violències de Gènere de la Generalitat Valenciana a Castelló, Pilar Bojo; hi haurà una taula dedicada a la violència de gènere en dones amb discapacitat; intervendrà la Càtedra UNED-Diputació de Castelló per a la Igualtat i el Benestar Emocional en la ponència ‘Una perspectiva dels aspectes psicobiològics de la violència de gènere’; i s’obrirà un torn de paraula perquè les diferents associacions participants compten les seues experiències.

Així mateix, cal assenyalar que aquest mateix mes de novembre la Diputació de Castelló també ha organitzat una jornada de sensibilització de la violència de gènere en les dones amb discapacitat que va tenir lloc a Vila-real a càrrec de la directora de la càtedra UNED-Diputació de Castelló per a la Igualtat i el Benestar Emocional i professora de la UNED, Teresa San Segundo; la jornada ‘Dones majors en la violència de gènere’, també a càrrec de Teresa San Segundo; i la jornada ‘Filant una xarxa provincial de municipis protegits contra la violència de gènere i masclista’ que es va celebrar a Morella, amb la col·laboració de l’ajuntament.