La Diputació de Castelló proritzarà les ajudes als municipis per a la seua reactivació econòmica en la estratègia de 2021

89

Davant el desastrós 2020 que Castelló i la seua economia ha viscut, la Diputació de Castelló està elaborant uns pressupostos que giren sobre un eix principal basat en l’ajuda i suport econòmic a tots i cada un dels municipis de la província. El programa d’ajudes, anomenat Reactivem Castelló 2021, busca la reactivació econòmica dels sectors més afectats, a la vegada que vol liderar la recuperació dels ajuntaments amb programes d’ajudes necessaris per als municipis.

Així doncs, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, s’ha reunit aquest matí amb els responsables dels serveis tècnics de la institució provincial per a definir l’estratègia de 2021 i «prioritzar tots aquells programes que han de donar el suport que necessiten els ajuntaments de cara a la reactivació econòmica de la província», segons ha afirmat el president de la Diputació. Martí ha traslladat la necessitat de tindre els pressupostos i les ajudes preparades el més aviat millor, tot i que encara no han publicat l’esborrany definitiu.

No obstant això, els fons propis no són l’únic apartat amb el qual volen reactivar l’economia provincial, ja que en el pla ‘Reactivem Castelló 2021’ també té una vital importància la captació de fons europeus. És l’altra pedra angular del pressupost del 2021. En consonància a aquesta idea, el mes de desembre passat la Diputació de Castelló ja va fer arribar al Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (Miteco) 17 memòries de projectes relacionats amb les línies de treball de sostenibilitat, digitalització, benestar social i patrimoni per a poder accedir a la captació de fons europeus de reconstrucció. 

Els 17 projectes estan valorats en més de 81 milions d’euros i beneficiarien a municipis de menys de 5.000 habitants de Castelló per a assentar un canvi de perspectiva de les zones més despoblades per als pròxims anys.