La Diputació de Castelló promou la inserció social en la contractació de recollida selectiva als pobles

336
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Ignasi Garcia: “Donem suport als ajuntaments menuts perquè assenten la transició ecològica al mateix temps que exercim d’escut social”

L’àrea de de Sostenibilitat de la Diputació de Castelló ha impulsat la contractació reservada a empreses d’inserció social del servei de recollida selectiva multi-residus per a municipis de menys de 5.000 habitants. Segons el diputat Ignasi Garcia, «la sostenibilitat social i mediambiental han d’anar necessàriament de la mà en aquest canvi de paradigma cap a l’economia verda».

En aquesta línia, ha explicat, «amb la licitació dels contractes reservats perseguim un doble objectiu: donar suport als ajuntaments més menuts perquè assenten la transició ecològica de manera igualitària a totes les comarques de Castelló, al mateix temps que complim el nostre paper institucional de fer d’escut social mitjançant l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’inserció sociolaboral».

La recollida selectiva de piles, tèxtils, joguets i xicotets electrodomèstics es durà a terme en un total de 83 localitats de les comarques de Castelló que han mostrat interés en la iniciativa de la Diputació, des d’on es va remetre als ajuntaments una notificació informativa sobre aquest nou servei. Els residus es recolliran en les dependències que els municipis habiliten per a tal fi, com per exemple escoles, centres de la tercera edat, ajuntaments, etc.

La duració del contracte s’establix en un any amb possibilitat de pròrrogues anuals per un màxim d’altres quatre anys i compta amb un pressupost inicial de 128.000 euros.