La Diputació de Castelló presenta les ajudes socials

576
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial publica ajudes per 1,3 milions d’euros que arribaran a beneficiar a centenars de famílies de tota la província

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí el seu programa d’ajudes socials més ambiciós amb 1.377.000 euros distribuïts en 10 línies de treball específicament dirigides a garantir la igualtat d’oportunitats de tots els castellonencs, fent especial èmfasi en aquells col·lectius en risc d’exclusió i en els quals resideixen en els municipis més petits de la província. Amb això, el Govern Provincial reforça el seu objectiu de mantenir actius tots els serveis i assistències socials arreu del territori provincial, atenent les peticions que tant ajuntaments com entitats prestadores de serveis socials li realitzen durant tot l’exercici.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “aquestes deu línies de treball responen a les necessitats dels castellonencs, especialment dels que resideixen en municipis menys habitats, perquè són els pobles que menys recursos tenen a l’hora de atendre els col·lectius més desfavorits. Parlem d’ajudes dirigides als col·lectius de gent gran, ajudes per a dones víctimes de la violència de gènere, a persones amb discapacitat, a famílies que tenen serioses dificultats per fer front als rebuts de la llum, l’aigua o del gas. Parlem de les desenes d’entitats i col·lectius, associacions, que presten serveis socials a tota la província. Parlem de les desenes de treballadores socials que formen els equips base que atenen famílies en 111 pobles de Castelló. Parlem de que el primer, per a aquest Govern Provincial, són les persones de Castelló i la prioritat per a nosaltres és millorar la seva qualitat de vida i igualar les oportunitats entre tots “.

En aquest sentit, és important assenyalar que aquest programa d’ajudes socials ja està actiu, amb les bases publicades i són les següents: subvencions per a associacions i entitats prestadores de serveis socials; subvencions a entitats sectorials de serveis socials per al transport adaptat de viatgers; beques de formació en pràctiques a dones supervivents a la violència de gènere; servei de transport col·lectiu de viatgers per entitats sectorials amb activitats socioculturals; pla d’ajudes econòmiques per naixement o adopció en municipis de població inferior a mil habitants; subvencions per a la contractació de diplomats universitaris o graduats en treball social adscrits a equips de serveis socials de base; subvencions per a la formació en pràctiques a persones amb discapacitat; subvencions per reformar, condicionar i adquirir equipament en clubs de gent gran de la província; servei de transport col·lectiu de viatgers per associacions de jubilats i pensionistes que organitzen viatges socioculturals, i col·laboració institucional en l’articulació de mesures contra la pobresa energètica.

-Recursos socials que arriben a 35.500 persones a l’any

L’eficàcia en l’articulació dels recursos socials que posa en marxa el Govern Provincial es comprova amb xifres com els 35.500 castellonencs amb especials dificultats o en risc d’exclusió social als quals la institució va ajudar en 2015. D’aquesta manera, els ajuts i línies de treball que manté actives la institució provincial en l’àrea d’Acció Social van arribar als col·lectius més vulnerables dels 135 municipis de la província.

Un compromís d’atenció als que més ho necessiten que el Govern Provincial intensifica per a aquest any en destinar en els seus pressupostos 3.392.798 euros més a iniciatives socials en elevar a 36.102.159 el capítol social, que ja suposa el 27,7% del total dels comptes provincials. Augmenten les partides pressupostàries més importants, com als 23,8 milions que destinarà a l’Hospital Provincial de Castelló (22,4 el 2015), o els més de 3 milions d’euros que que destinarà a l’educació especial i al centre d’acollida a Penyeta Roja.