La Diputació de Castelló negocia amb el bisbat la compra o cessió de l’hostatgeria de Penyagolosa

71
CAMINS DE PENYAGOLOSA
CAMINS DE PENYAGOLOSA

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

– Els pobles vinculats amb Camins de Penyagolosa van participar en una reunió amb el president provincial

– A més, es va inaugurar una exposició sobre el projecte i va haver un homenatge als voluntaris

La iniciativa de la Diputació Camins de Penyagolosa va ser protagonista el dissabte passat a Castelló amb la inauguració de l’exposició ‘Camins de Penyagolsa, territori vernacle de necessitat i fe’ a l’Espai Cultural Obert de la plaça de les Aules i el posterior homenatge als voluntaris d’aquest projecte.

A més, alcaldes de Culla, Vistabella, Atzeneta, Xodos, Les Useres, Castillo de Villamalefa, Llucena, Ludiente i un representant de Puertomingalvo (Terol) van participar en una reunió amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí, la diputada provincial de Cultura i Patrimoni Artístic, Ruth Sanz, el diputat de Compromís, Pau Ferrando, i responsables de Camins de Penyagolosa. Allí els alcaldes van demanar que a més de realitzar millores a Sant Joan s’actue en els deu camins que arriben a l’ermitori des de les diferents localitats condicionant-los, netejant-los i col·locant la necessària senyalització. Martí els va explicar que la Diputació continua negociant amb el bisbat per aconseguir la cessió o compra de l’hostatgeria amb la intenció de tornar-la a obrir el més prompte possible. L’objectiu és potenciar aquest valor turístic per crear oportunitats econòmiques per a la zona.

Dels camins ancestrals que conduien fins a Sant Joan de Penyagolosa, perduren encara les processons o peregrinacions de Les Useres, Puertomingalvo, Xodos, Culla i Vistabella del Maestrat.