Nota de premsa de la Diputació de Castelló
Els diputats provincials de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat, Santi Pérez i Ignasi Garcia, han participat en Benlloch en les VI Jornades de la Nova Ruralitat sobre innovació per a la sobirania alimentària, que organitzen l’ajuntament de la localitat, la Universitat Jaume I (UJI) i el Fòrum de la Nova Ruralitat.
En la seua intervenció, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha exposat que la Diputació de Castelló ha fet passos en aquesta legislatura a favor de la sobirania alimentària donant suport a projectes d’investigació en l’UJI que afavoreixen la fixació de nitrogen en el sòl per a reduir la utilització de fertilitzants, contribuint així a la consecució d’una producció més econòmica i sostenible. És una cosa que “fins ara mai s’havia fet en aquesta institució”.
Pérez també ha incidit en l’aposta de la nova Diputació per la difusió de les bondats del món rural. Segons ha explicat, “del que es tracta és de canviar la mirada cap al rural, incidint en els molts avantatges i coses positives que té viure als pobles d’interior”.
Una mesura que, necessàriament, va unida a la millora dels serveis que es presta als pobles a la ciutadania. Per a aconseguir-ho, explica Pérez, resulten “bàsics” els fons de cooperació i de despoblació que impulsen la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, amb els quals ara arriben més recursos que mai als ajuntaments perquè aquests els dediquen als serveis que consideren necessaris”. En aquest sentit, ha destacat que molts d’aqueixos recursos s’estan destinant a política social, amb especial incidència a l’atenció a majors i la conciliació familiar.
Per part seua, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha destacat el paper de l’administració de proximitat en la coordinació d’accions municipals, que permet implantar un model d’energia renovable basat en les comunitats energètiques locals. Sobre aquest tema, ha recordat que el Pla de Transició Energètica de la Diputació de Castelló està així enfocat per a acompanyar els ajuntaments en el desenvolupament d’una transició energètica més justa amb les persones, i arrelada en el territori.