La Diputació de Castelló mobilitza a Protecció Civil i Bombers per a donar cobertura al pas de la Volta Ciclista a Espanya per la província

372
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Consorci de Bombers coordinarà un dispositiu especial de prevenció de la Volta de 115 efectius entre bombers, bombers forestals, protecció civil, unitat de maquinària i logística, mitjans aeris i personal de comandament i coordinació

La província de Castelló es prepara per a gaudir d’intenses jornades de ciclisme a les comarques castellonenques amb les dues etapes que tindran arribada en municipis de l’interior el dijous 29 i divendres 30 d’agost, tot això després de l’aperitiu de demà dimecres, en la qual l’etapa que enllaça l’Eliana –a València- amb l’observatori astrofísic de Javalambre –a Terol- passarà en el seu recorregut per quatre municipis de l’Alt Palància: Sacañet, Bejís, Torás i Barracas.

La presència de la Volta 2019 a la nostra província es substanciarà especialment en dues etapes els dies 29 i 30 d’agost. El dijous 29 la caravana s’endinsarà en terres castellonenques per Vilafranca per a viure un final inèdit a Ares del Maestrat. Prèviament passarà per les localitats de Catí, Vilar de Canes, la Torre d’en Besora, Culla i Benassal. L’etapa del divendres 30 partirà d’Onda i discorrerà íntegrament per territori de la província de Castelló, amb una primera part de 80 quilòmetres plans per la costa i un duríssim final al Mas de la Costa a Llucena.

Un dels aspectes més destacats en esdeveniments esportius d’aquesta envergadura és el desplegament de mitjans tècnics i humans per a garantir la seguretat de ciclistes i assistents en els diferents punts del recorregut, alguna cosa en el que el Consorci Provincial de Bombers s’implica de forma notable.

D’una banda estan les localitats que han sol·licitat cobertura a Protecció Civil, servei que depèn de la institució provincial. En concret, es tracta d’Ares, Borriana, Benicàssim, Almassora i Llucena. En aquest sentit, s’ha mobilitzat a un total de 35 persones amb 8 vehicles.

On hi haurà un dispositiu especial, per les seves característiques urbanes i orogràfiques, és en l’etapa que acabarà el divendres a Llucena del Cid-Mas de la Costa, on en coordinació amb Guàrdia Civil s’encarregaran de gestionar el dispositiu d’estacionament en les zones d’aparcament habilitades per l’ajuntament i es donarà suport en el tram interior del nucli urbà.

Al marge de Protecció Civil estarà el servei que prestaran els bombers del consorci provincial. Per al dijous 29 d’agost s’atendrà la localitat d’Ares del Maestrat amb 2 dotacions de bombers, 2 unitats de bombers forestals, 1 coordinador forestal i 1 comandament de bombers. Per a l’inici de l’etapa del divendres 30 en la localitat d’Onda estarà operativa una dotació de bombers i un comandament.

Dispositiu especial a Mas de la Costa

El final d’etapa del divendres transcorre en la pujada del Mas de la Costa, una zona totalment forestal. Malgrat les últimes pluges, les circumstàncies particulars del terreny i la previsió de gran afluència de públic han portat al fet que el Consorci Provincial de Bombers de Castelló procedeixi a organitzar un ampli dispositiu de prevenció per a poder actuar de forma immediata, davant qualsevol possible incidència, amb un temps de resposta extraordinàriament ràpid.