La Diputació de Castelló millora la gestió de les aigües residuals dels pobles de la província amb l’ampliació de la depuradora de Forcall

414
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha visitat les obres d’ampliació de la depuradora de Forcall, que augmenta la seua capacitat per a tractar les aigües de Villores i Todolella amb una inversió de quasi 280.000 euros.

Acompanyat per l’alcalde de Forcall, Santi Pérez i l’alcalde de Villores, Iván Guimerà, el diputat de Sostenibilitat ha destacat que aquestes obres tracten “de garantir la cura al nostre medi ambient”, ja que la depuradora de la localitat rebrà a través d’un col·lector les aigües brutes de Todolella i de Villores”.

“Amb això evitem la contaminació de les reserves hídriques dels aqüífers que ens han de servir més tard per al proveïment i contrarestar les sequeres”.

Per la seua banda, l’alcalde de Forcall ha valorat “molt positivament” l’ampliació de la depuradora “que millorarà el tractament de les nostres aigües brutes”.

“És una inversió que ja fa anys esperàvem, el que demostra un pas endavant de la Diputació en la millora del que és la gestió d’aquestes aigües residuals en tota la comarca dels Ports”, ha conclòs Pérez.

Les obres han consistit en la modificació del col·lector d’entrada a l’Estació de Depuradora d’Aigües Residuals, en la construcció d’una caseta i arqueta per tal de prendre les mostres, l’eliminació del decantador secundari i les bombes de recirculació existents en l’interior del reactor- decantador existent, s’ha donat servei d’aigua potable a les noves instal·lacions i, per al control complet de control de maniobra de les instal·lacions de la EDAR, s’ha posat un quadre elèctric amb dispositius de protecció, entre altres.

En altres línies, està previst que en la pròxima anualitat comence a iniciar-se el col·lector.