Herbers i La Torre d’En Besora protagonistes avui a la gala de Cortometrando

558

La Diputació de Castelló lliura aquesta vesprada els premis del festival audiovisual

L’edició d’aquest any ha estat centrada en elaborar documentals sobre la pandèmia 

El Palau de Congressos de Castelló acull aquesta vesprada la vuitena gala del festival audiovisual Cortometrando. El festival del 2020 ha centrat tots els projectes participants en retratar la situació provocada per la Covid-19. Sis directors i sis curts, sota la coordinació general de Sergi González, esperen ja el veredicte per saber quin seran els dos projectes guanyadors; el millor valorat segons el públic, i el millor segons el jurat.

El festival ha volgut posar el focus aquest any en l’interior de Castelló, és per això que les localitats protagonistes són: la Torre d’en Besora, Herbers, Gaibiel, Argelita, Suera i Rossell. D’altra banda, els altres protagonistes del festival, els directors i directores i els seus xicotets films, han estat Paula Lorenzino, que ha rodat ‘Foreign Masovers’ a Gaibiel; Nerea Pavón, directora de ‘Què puc fer i què no?, gravat a Argelita; Aïda Antonino, amb ’10 anys després’, a Suera; Héctor Martín, que ha dirigit ‘La distància’, a Torre d’en Besora; Álex Brau, que presentarà el curt ‘Movent muntanyes’, a Rosell; i, finalment, Ibán Asensio, amb ‘Pandemic XXI’, dirigit en Herbers. 

Així mateix, la Diputació ha volgut apostar un any més per un jurat de qualitat i renom, i és que els qualificadors i qualificadores seran Delia Guerra, directora de la plataforma Movibeta; Moncho Vidal, director de la ‘Mostra de Curtas Vila de Noia’; Diego Pérez, de l’equip gestor del ‘Festival Octubre Corto de Arnero’; i Eduardo López, coordinador de la ‘Semana del Cine de Medina del Campo’.La gala començarà a les 19.30 hores obrirà al públic amb aforament limitat. Per això, les persones interessades en acudir al lliurament de guardons han d’emplenar un formulari per a prescriure’s, disponible a les xarxes del festival. L’organització serà l’encarregada de confirmar l’assistència a través d’una resposta per correu electrònic.