La Diputació de Castelló llança l’esdeveniment tecnològic ‘Digitalitza’t’, amb l’objectiu de difondre ajudes i eines per a la digitalització de pimes

81
PUBLICITAT

  • La trobada empresarial tindrà lloc a Torreblanca el pròxim 4 de juliol i té l’objectiu d’ajudar a les persones autònomes i pimes de la província a accedir a les últimes ajudes i solucions tecnològiques disponibles per a millorar la seua competitivitat i afermar la seua transformació digital

L’Oficina Acelera Pyme Rural de la Diputació de Castelló (OAPR) impulsa la trobada empresarial ‘Digitalitza’t’ que es realitzarà el pròxim 4 de juliol en el municipi de Torreblanca. Aquest esdeveniment ajudarà a les persones autònomes i pimes de la província a accedir a les últimes ajudes i solucions tecnològiques disponibles per a millorar la seua competitivitat i afermar la seua transformació digital.

Com ha explicat el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, “la importància d’aquesta jornada radica en l’afany per difondre els fons europeus disponibles per a pimes que afavoriran els seus processos de digitalització”. A més, compta amb professionals, experts i pimes pioneres que participaran en taules redones agrupats en quatre àrees temàtiques: ajudes a la digitalització; programari i ciberseguretat; presència digital i Intel·ligència Artificial.

Dins de l’àrea d’ajudes a la digitalització, Joaquín Catalán (OAPR), Red.es i Fernando Garrido (Escuela de Organización Industrial) informaran sobre les ajudes existents en l’àmbit de Kit Consulting, Kit Digital i programes de formació com “Agentes de cambio”.

Els assistents aprendran sobre software i ciberseguretat gràcies a Altea Gimeno (CEEI Castelló), Mario Blasco (Ciberprotege) i Sara Muñoz (APP Vinaròs). També es presentarà el “Programa Incibe Emprende”.

Sota la premissa del vertiginós avanç de les noves tecnologies en el camp de la creació web, màrqueting digital i xarxes socials per a millorar la presència digital, Jorge Querol (Arc Estudi), Lucia Lledó (Meraki Agencia Digital) i Víctor Rodríguez (Pinchaaqui.es) comentaran les eines i tendències més actuals, les mecàniques per a augmentar vendes i impactes en una marca i millores per a la presència en línia.

Amb l’auge de l’àrea de la Intel·ligència artificial també es presentarà una taula sobre solucions de IA, realitat virtual i robòtica aplicada a les pimes de la mà de Dani Alias (Hack by Security – Hack IA), Juanjo Ortiz (Amazing-up) i Xavi García (Robottions). A més, des de Robottions, Manuel Cheza serà l’encarregat de realitzar una demostració de tecnologia robòtica per a tots els presents.

El diputat provincial ha informat que “durant la jornada hi haurà disponible el servei d’atenció personalitzada per a la digitalització empresarial on els tècnics de l’Oficina Acelera Pyme assessorarà les empreses presencialment”. Les inscripcions es troben obertes i els interessats poden inscriure’s emplenant el formulari al qual es pot accedir en l’enllaç Encuentro empresarial <Digitalitza’t/> (google.com).

L’objectiu de les Oficines Acelera Pyme Rural (OAPR) és ajudar a les petites i mitjanes empreses de les zones rurals de Castelló a ser més competitives a través de l’ús de les eines TIC. Treballant directament amb les comunitats locals per a proporcionar-les les eines que necessiten per a tindre èxit amb les tecnologies digitals, oferint-los serveis de suport individualitzats i amplis programes de divulgació.

Les Oficines Acelera pyme posades en marxa en tota Espanya per Red.es, entitat pública adscrita al Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital a través de la Secretaría de Estado de Digitalización e Inteligencia Artificial, compten amb un pressupost global de 23,8 milions d’euros, dels quals Red.es aportarà fins al 80% del pressupost subvencionable i les entitats beneficiàries la resta. Les actuacions són finançades pel Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l’agenda España Digital 2026 i el Plan de Digitalización de Pymes 2021-2025, la quarta mesura de les quals de l’eix d’actuació “Digitalización básica para las PYMES”, inclou la creació d’una xarxa d’Oficines Acelera pyme.