La Diputació de Castelló lidera l’estratègia provincial de captació de fons europeus NEXT Generation per a incentivar el turisme

497
La Diputació de Castelló lidera l'estratègia provincial de captació de fons europeus NEXT Generation per a incentivar el turisme
La Diputació de Castelló lidera l'estratègia provincial de captació de fons europeus NEXT Generation per a incentivar el turisme
PUBLICITAT

El Patronat Provincial impulsarà la presentació de candidatures a la província amb un servei d’assessorament i acompanyament a les candidatures de les entitats locals

Castelló, 12 de setembre de 2021   La Diputació de Castelló, a través del Patronat Provincial de Turisme, ha realitzat un ‘webinar’ dirigida a municipis i agrupacions de municipis aspirants a la realització d’algun dels Plans de Sostenibilitat Turística de Destins impulsats des de la Secretaria d’Estat de Turisme per a canalitzar els 1.900 milions d’euros dels fons europeus Next Generation de la UE.

La Diputació de Castelló vol maximitzar l’arribada d’aquests fons a la província, per la qual cosa el Patronat Provincial de Turisme impulsarà la presentació de candidatures a la província oferint a les entitats locals (ajuntaments, mancomunitats i agrupacions de municipis) un servei d’assessorament i acompanyament a les candidatures per a garantir el màxim nivell d’èxit. La diputada de Turisme, Virginia Martí, ha destacat que, segons els primers càlculs, “una bona estratègia provincial en aquesta qüestió podria permetre l’arribada de prop de 40 milions d’euros, vitals per a la competitivitat turística de la província de Castelló”.

Els Plans de Sostenibilitat Turística de Destins, amb inversions mínimes d’entre 1 i 10 milions d’euros per pla, es desenvoluparan en tres convocatòries anuals en 2021, 2022 i 2023. Cadascun dels plans s’executarà al llarg de tres anualitats posteriors a la seua concessió, per la qual cosa les accions a desenvolupar s’allargaran fins a 2026 en el cas dels plans adjudicats en 2023”.

Les actuacions plantejades aniran dirigides a la recuperació del sector de cara a fer front a reptes de l’agenda 2030 en matèries com la transició verda, la millora de l’eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat turística. El termini obert per a la primera convocatòria d’aquests plans conclou el pròxim 20 de setembre, encara que posteriorment s’obriran noves convocatòries en el primer trimestre dels anys 2022 i 2023.

Virginia Martí, en el transcurs del ‘webinar’, ha destacat que “la Diputació està treballant braç a braç amb Turisme Comunitat Valenciana en la definició d’un pla provincial que es materialitzarà en 8,5 milions d’euros més que executarà directament la diputació entre 2022 i 2025 a través d’accions de vertebració territorial, dirigides a complementar i cohesionar els diferents plans de sostenibilitat turística que arriben a la província.

Finalment, des de la diputació també es treballarà per a incentivar la presentació de candidatures d’àmbit supramunicipal, especialment a l’interior, “com a forma més eficient de captar aquests fons i contribuir a la vertebració territorial i al desenvolupament turístic de l’interior de la província”.