La Diputació de Castelló inverteix 300.000 euros en la reactivació del sector cultural de la província

462
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló ha aprovat, un any més, la convocatòria de subvencions destinades a associacions culturals sense ànim de lucre i altres entitats privades per a la realització d’esdeveniments culturals durant l’exercici de 2021. La inversió total per a la reactivació del sector de la cultura serà de 300.000 euros, amb el requisit indispensable que cada iniciativa tinga un pressupost mínim de 10.000 euros. Tal com ha explicat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, la convocatòria d’aquestes ajudes reafirma el compromís de tota la corporació provincial amb els sectors que més s’han vist afectats per la pandèmia.

Sanz ha destacat “la importància de fer costat al món de la cultura de la província, que és el principal transmissor de la història i la llengua valenciana” i ha animat al públic a acudir i gaudir dels espectacles perquè, com ha explicat, “els esdeveniments culturals són segurs i compleixen rigorosament amb les mesures sanitàries”.

Aquest paquet d’ajudes, l’import màxim de les quals de subvenció per projecte serà de 25.000 euros, va destinat a fomentar activitats culturals com a festivals de música, cinema o arts escèniques; produccions audiovisuals històric-culturals; certàmens i congressos culturals, projectes de promoció artística i cultural com a tallers o recitals de poesia; cultura tradicional; i edicions o publicacions amb la finalitat de divulgar la història i la cultura de la província.

Enguany, seguint amb el compromís de la Nova Diputació per frenar la despoblació de l’interior de Castelló, el criteri que tindrà un major pes en la subvenció serà la realització dels espectacles en els municipis de menor població de la província. Les entitats interessades tindran un mes a partir de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el BOP per a preparar les sol·licituds que només es podran presentar a través de la Seu Electrònica en el següent enllaç: https://dipcas.sedelectronica.es/

La Diputació seguirà amb el seu compromís per ajudar a totes les entitats culturals de la província a desenvolupar la seua activitat per a després, poder traslladar les seues obres i representacions a totes les localitats de Castelló.