La Diputació de Castelló inicia les reunions amb les mancomunitats per a activar el Pla Provincial de Joventut

662
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer, ha iniciat la roda de reunions amb les mancomunitats de la província per conéixer les necessitats de cadascuna i, així, activar el Pla Provincial de Joventut. Monferrer ja ha estat a Vilafranca i Benassal on s’ha reunit amb els tècnics de Joventut de les mancomunitats dels Ports i Alt Maestrat, respectivament. Així mateix, la previsió és reunir-se amb la resta de les mancomunitats durant l’últim trimestre de l’any.

La diputada responsable de l’àrea de Joventut ha assenyalat que, una vegada dissenyat el Pla Provincial per a les Polítiques de Joventut 2022-2024, “una de les línies que ens hem marcat des de la Diputació de Castelló és poder aplegar al màxim de joves possibles, i hem pensat començar per les mancomunitats perquè comprenen a molts municipis, i pensem que és una manera de poder aplegar als joves de la zona rural, alhora que tenir el major nombre de municipis consultats”.

A més a més, Monferrer ha destacat que la idea de fer-ho amb els tècnics de joventut “és perquè, al final, elles i ells son els que tenen enllaç directe amb aquest sector de la població, i el que volem és programar aquest pla d’una manera útil i productiva, consultant primer a cada zona, i poder escoltar les necessitats i les demandes que tenen, per a nosaltres poder treballar i fer una programació d’acord amb la situació real de cada part del territori”.

Cal recordar que la Diputació de Castelló ha posat en marxa el primer Pla Provincial per a les Polítiques de Joventut 2022-2024, una proposta per a dotar a l’administració provincial i a les entitats locals de ferramentes per a la planificació i el desenvolupament de polítiques públiques de joventut que ajuden a donar resposta a les necessitats dels joves i adolescents de la província, afavorint la seua participació en la presa de decisions sobre assumptes que els afecten.

El Pla Provincial de Joventut respon a l’objectiu que s’ha marcat l’equip de govern de comptar amb un document que determine què necessiten les persones joves de la província i què pot fer la institució provincial per atendre aquestes necessitats. Monferrer ha assenyalat que «ens endinsem en una nova etapa, en la qual hi haurà una major dotació econòmica per a impulsar polítiques de joventut, i en la qual pretenem construir una diputació pròxima i útil, també per a la joventut, amb capacitat per a posar en marxa projectes en els quals els adolescents i joves siguen protagonistes». A més a més, el Pla Provincial per a les Polítiques de Joventut 2022-2024 es desenvoluparà conjuntament amb els ajuntaments i mancomunitats, «sempre escoltant i fent partícips als joves», conclou la diputada provincial.

Cal assenyalar que la partida pressupostària de l’àrea de Joventut ha passat  de 30.000 a 200.000 euros constatant així la clara aposta de la Diputació de Castelló per estar al costat de la joventut i atendre les seues necessitats.