La Diputació de Castelló inicia el treball tècnic per a perfeccionar la futura estratègia provincial d’igualtat entre dones i homes

426
estratègia provincial igualtat
estratègia provincial igualtat
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló continua avançant en el desenvolupament de polítiques públiques i accions d’igualtat amb la finalitat d’acabar amb les desigualtats entre dones i homes en tots els àmbits de la vida, tant públics com privats. En aquesta ocasió, la institució provincial ha iniciat el treball tècnic per a perfeccionar la futura estratègia provincial d’igualtat entre dones i homes.

Per al desenvolupament d’aquesta estratègia, s’ha convocat demà 15 de novembre en el Palau del Marqués de Villores, en el municipi de Sant Mateu, una jornada a la qual acudiran personal tècnic d’ajuntaments, agents d’igualtat, organitzacions expertes del feminisme i associacions de dones, per a col·laborar amb la institució provincial per tal de perfeccionar aquest pla extern.

La vicepresidenta de la Diputació i titular de l’àrea d’Igualtat, Patricia Puerta, ha valorat positivament aquesta trobada que, en les seues pròpies paraules, ‘’respon al compromís d’aquesta nova Diputació amb les polítiques que promouen la igualtat d’oportunitats des d’una mirada feminista i de drets humans’’. Sobre aquest tema, ha explicat que l’estratègia està dissenyada amb un ‘’fort caràcter provincial, per a posar en valor que les institucions locals som un lloc idoni per al desenvolupament d’accions d’igualtat’’.

Puerta ha definit aquesta estratègia provincial d’igualtat com ‘’un pla fonamental per al desenvolupament i la cohesió social de la nostra província’’, i ha agraït a tots els agents socials que assistiran a la jornada ‘’el seu compromís per a aconseguir la millor estratègia possible i una societat més feminista’’.

Des de l’àrea d’Igualtat es coordinen iniciatives per a millorar la qualitat de vida de totes les persones independentment del seu gènere. És un gran repte ja que implica la cerca de transformacions socials, personals i institucionals que permeten canviar idees, comportaments i actituds que provoquen la desigualtat i les violències.