La Diputació de Castelló incrementa els premis del XLV Certamen Provincial de Bandes de Música

73
PUBLICITAT

Cada categoría suma 500 euros més, a banda de rebre en prèstec els intruments més grans per evitar el seu transport

La Diputació Provincial de Castelló ha publicat les bases de la convocatòria del XLV Certamen Provincial de Bandes de Música amb un increment de la dotació pressupostària per a reforçar, d’esta manera, el seu suport a aquest element cultural, en paraules del diputat de l’àrea, Alejandro Clausell.

Així doncs, la Diputació de Castelló ha incrementat l’import per participació al Certamen Provincial en 500 euros per categoria. D’esta manera, la primera secció rebrà 5.000 euros, la segona secció 4.500 euros, la tercera 4.000 euros i, finalment, la quarta percebrà una quantitat de 3.000 euros. A més, la institució provincial també ha augmentat l’import dels premis en 200 euros en cada categoria.

Les audicions es realitzaran els dies 11 i 12 de maig a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Enguany, com a novetat, la institució provincial posarà a la disposició de les associacions musicals determinats instruments de gran grandària per a “facilitar-los els seus desplaçaments i transports el dia de l’actuació”, ha indicat Clausell.

La prova consistirà en la interpretació de dues obres per cada banda, una de lliure elecció i una altra obligatòria. Les bandes de primera secció interpretaran l’obra Jaque a la Reina, del compositor Juan Gonzalo Gómez; les bandes de segona secció faran sonar l’obra Terres dels Alforins, de David Penadés; les de tercera secció interpretaran Bruixes en l’Horta, de Miguel Asensi Martí, i, finalment, les bandes de quarta secció interpretaran Finisterra, a Fin do Mundo, del compositor David Rivas Domínguez.

El diputat de Cultura ha posat en valor el certamen i ha enaltit el paper de les bandes de música. Així mateix, ha ressaltat l’aposta de la Diputació de Castelló per incrementar els imports, tant als participants, com als guanyadors amb l’objectiu de “continuar impulsant i difonent la cultura en tots els seus àmbits i fer costat a les bandes perquè la música no deixe de sonar als carrers dels nostres 135 municipis”.

Tota la informació de la convocatòria es pot consultar en https://www.dipcas.es/va/subvencions.html?f=12999.