La Diputació de Castelló impulsa la conciliació familiar amb ajudes per a la Escola Matinera en 77 municipis de menys de 10.000 habitants

70
PUBLICITAT
  • La institució provincial aprova la concessió de més de 575.000 euros per al finançament d’este servei per al present any 2024
  • Són unes ajudes que permetran l’atenció de població infantil, d’entre 3 i 12 anys, abans de les classes, facilitant, d’esta manera, la conciliació familiar en moltes famílies de la província”, ha assegurat la presidenta Marta Barrachina

La Diputació Provincial de Castelló impulsa la conciliació familiar amb ajudes per a la Escola Matinera en 77 municipis de menys de 10.000 habitants.

Per al present exercici, la institució provincial ha aprovat concedir més de 575.000 euros per al present any 2024 per a unes ajudes que permetran el finançament d’este servei i que “permetran l’atenció de població infantil, d’entre 3 i 12 anys, abans de les classes, facilitant, d’esta manera, la conciliació familiar”, ha indicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina.

L’objectiu d’este pla d’ajudes és finançar part del cost de l’ampliació dels horaris en els centres educatius perquè els pares puguen conciliar la vida familiar i laboral. Esta ampliació de l’horari lectiu és sobretot matinal, perquè els pares puguen deixar als seus fills en el col·legi abans d’anar a treballar, encara que l’horari també es pot ampliar a altres horaris.

“Som conscients de les dificultats que, especialment, els pobles més xicotets patixen per a conciliar la vida laboral i familiar, i també per a la posada en marxa d’este servei d’Escola Matinera, i per això la institució provincial impulsa estes ajudes de les quals es beneficiaran 77 municipis de la província de Castelló”, ha destacat la màxima representant de la institució.

En este sentit, la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, ha explicat que “la Escola Matinera és molt més que un servei que permet a les famílies deixar els seus fills abans d’anar a treballar. Es tracta d’un servei essencial que, amb el pas dels anys, s’ha anat implantant en més centres públics dels municipis de Castelló per a garantir la conciliació familiar i la nostra missió és continuar augmentant el nombre de localitats que disposen d’este servei i així millorar les oportunitats de les famílies que viuen a la província”.

El servei de la Escola Matinera forma part de l’eix del pressupost 2024 de la Diputació de Castelló dirigida a l’atenció directa a les persones, dissenyat per a crear una base sòlida de benestar i progrés en la vida de les persones i, amb l’objectiu de generar igualtat real, efectiva i solucions, la institució provincial prioritza el suport a les persones, col·lectius i associacions més necessitades de la província.