La Diputació de Castelló i l’UJI reeditaran un curs d’estiu dedicat a Camins del Penyagolosa

308

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El paisatge de la pedra seca a l’interior de Castelló’ acostarà aquesta tècnica tant característica de l’entorn de les ancestrals vies

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I de Castelló reeditaran per segon any consecutiu un curs d’estiu que trasllade aspectes de Camins del Penyagolosa a l’àmbit científic universitari per tal de seguir difonent-i ampliant les seves aportacions al territori provincial. Així, a través de l’Aula Diputació per a l’estudi arquitectònic i constructiu de centres històrics de l’UJI, es desenvoluparà aquest curs titulat ‘El paisatge de la pedra seca a l’interior de Castelló. Tècnica, anàlisi i protecció ‘durant els dies 8, 9, 10 i 11 de juliol.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “després de l’èxit de l’any passat, tornem a articular un curs d’estiu a l’UJI que s’acoste a científics i acadèmics a l’estudi en primera persona del nostre patrimoni cultural i, en aquest cas, arquitectònic més antic. Tindrem l’oportunitat, un cop més, d’unir el coneixement més científic amb el popular del territori, en fer eixides en municipis com Xodos, Vilafranca o Vistabella “.

Cal tenir en compte que aquest curs d’estiu contempla a més tallers pràctics, ponències nacionals i internacionals al voltant del paisatge, els valors patrimonials i protecció, les tècniques constructives, la gastronomia, la catalogació i inventariat amb treballs de camp i fins i tot la geolocalització de patrimoni amb eines SIG.

-Camins del Penyagolosa, la setmana que ve al Canadà

Fruit d’aquest treball científic consolidat per la sinergia entre la Diputació i l’UJI, el director de l’Aula de Recerca Diputació de Castelló per a l’estudi arquitectònic – constructiu de centres històrics ‘, impartirà una ponència el proper 3 de juny sobre la candidatura’ Camins del Penyagolosa ‘i la conservació del patrimoni lligat als camins, a la ACHS2016 Third Biennal Conference amb el títol’ What does heritage change ?.

Aquest congrés es durà a terme a la Universitat de Concòrdia de Mont-real, província de Quebec (Canadà), del 3 al 8 de juny. Està organitzat per l’Association of Critical Heritage s.

“Una oportunitat, sens dubte, d’internacionalitzar el projecte, donant-lo a conèixer en l’àmbit universitari més enllà de les nostres fronteres, i seguir sumant valor i suports al nostre objectiu d’aconseguir el màxim reconeixement a la seva singularitat i valor per al nostre territori”, ha assenyalat Sales.