La Diputació de Castelló i la FVMP inauguren l’oficina tècnica de suport als ajuntaments per a l’accés als Fons Europeus de reconstrucció

553
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Universitat Jaume I de Castelló

El president de la Diputació, José Martí, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, han signat hui els dos convenis que fan possible l’obertura de l’oficina tècnica de suport als ajuntaments de menys de cinc mil habitants per a la redacció, tramitació i gestió de projectes sobre transició ecològica i repte demogràfic, que es finançaran amb càrrec als Fons Europeus de reconstrucció. Ha sigut en l’acte de presentació de les oficines que amb aquest objectiu ha obert la FVMP en els baixos de les Noves Dependències de la Diputació, en la confluència del carrer Cardenal Costa amb l’avinguda Vall d’Uixó. Una obertura oficial a la qual també han acudit el director general d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Toni Such; la diputada provincial de Patrimoni, María Jiménez; la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Eva Redondo, i el secretari general de la FVMP, Vicent Gil.

En els parlaments, el president Martí ha recordat que “venim fins ací per a ser la Diputació de tots però posant el focus d’una manera molt especial als pobles més xicotets, i col·laborem amb la FVMP per a obrir una oficina de suport a aquests municipis perquè en plena celebració de l’any Berlanga tenim el ferm propòsit que els nostres pobles no experimenten amb els fons europeus aquell desencantament i frustració que es descrivia en la cèlebre pel·lícula ‘Bievenido Mister Marshall’ en veure passar de llarg als americans”.

Martí s’ha congratulat que “encara que en l’anterior crisi Europa es va equivocar, en aquesta ocasió la Unió Europea ha sabut rectificar per a estar a altura”.

El repte demogràfic

Per part seua, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, ha destacat que l’entitat que presideix té el ferm propòsit d’introduir-se en el camp de les polítiques antidespoblació, “un objectiu per al qual aquesta nova seu resulta clau perquè serà la seu de les polítiques sobre el repte demogràfic”. També ha posat en valor que la Diputació de Castelló “és una aliada fonamental per a la Federació i per a la reivindicació de moltes polítiques municipals o avanços com els que s’estan produint a través del Fons de Cooperació Municipal”.

També ha fet ús de la paraula el director general d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Toni Such, qui ha destacat “estem enfront d’un repte molt important, el d’accedir als fons europeus de reconstrucció i als fons dels pressupostos ordinaris de la Comissió Europea, la qual cosa suposarà avançar i posar-nos al dia en la modernització de les nostres infraestructures, la nostra societat i la nostra vida quotidiana al voltant dels ajuntaments, una tasca en la qual tots hem d’estar a l’altura”.

Els convenis

Els dos convenis subscrits per la Diputació i la FVMP contemplen la cessió de la primera a la segona d’unes dependències per a la seua utilització per un espai de quatre anys com a oficina tècnica de suport i l’aportació per part de la institució provincial de 100.000 euros per a garantir el seu funcionament.