– Javier Moliner ha inaugurat els nous dipòsits

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha inaugurat el nou dipòsit d’Ares del Maestrat, actuació que s’emmarca dins de la iniciativa del govern provincial per a garantir aquest estiu el subministrament d’aigua potable en tota la província. I es que s’han implantat línies d’ajudes d’emergència per a escometre reparacions, obres en pous, captacions i bombaments d’aigua, reparacions de trencaments en xarxes de proveïment i subministre d’aigua potable mitjançant cubes quan siga necessari, a més de la construcció de dipòsits.

Quatre milions d’euros perquè no falte aigua potable

Quasi quatre milions d’euros dels més de 9,4 milions pressupostats en matèria d’aigua per la Diputació de Castelló van destinats directament a millorar la xarxa de sanejament, proveïment i distribució d’aigua potable a través d’obres de condicionament i construcció. La resta és per a garantir el servei de manteniment de depuradores en els municipis.

La Diputació manté una línia d’ajudes per a la Garantia del proveïment d’aigua potable que enguany ascendirà a prop de 700.000 euros, després d’ampliar els 400.000 euros pressupostats inicialment.

Aquestes ajudes urgents són per a municipis de menys de 20.000 habitants i la subvenció màxima és de 50.000 euros per als municipis de menys d’1.000 habitants, 42.500 euros per als municipis de menys de 5.000 veïns i 35.000 per a les localitats de fins a 20.000 habitants. Enguany està previst escometre entre 80 i 90 actuacions d’emergència al mig centenar de pobles.

Ajuda addicional per a proveïment amb el Pla Castelló 135

La Diputació de Castelló també ha començat a resoldre problemes de proveïment d’aigua en 18 municipis de la província a través de la primera fase del Pla Castelló 135. Així, el Govern Provincial invertirà 833.845 euros en 19 actuacions que responen a les necessitats plantejades pels ajuntaments. Amb això, millorar el proveïment d’aigua en els seus municipis torna a ser una de les qüestions més demandades pels pobles a través d’aquests plans provincials que permetran en total dur a terme 225 actuacions en els 135 municipis de Castelló amb una inversió de 12,4 milions d’euros.

Cal recordar que actualment es troba obert el termini perquè els ajuntaments sol·liciten el segon Pla Castelló 135 de la Diputació, amb 12,4 milions més. En aquesta petició d’inversions, que finalitza aquesta setmana, s’espera que els ajuntaments incloguen moltes altres peticions d’inversions per a millorar el proveïment d’aigua.