La Diputació de Castelló forma els ajuntaments en la gestió de fons europeus perquè la seua aplicació siga ràpida i efectiva

323
Presidente y Santigo
PUBLICITAT

A partir del mes que ve s’implantarà el nou pla formatiu de la institució, el qual busca millorar el funcionament de l’administració local i provincial

Castelló, 26.08.2021. La Diputació de Castelló activarà a partir de la tardor la formació del seu cos funcionarial i també del personal tècnic municipal en la gestió de fons europeus. La corporació comença així a preparar a totes les administracions provincials a l’arribada de milions d’euros en recursos públics per a la reactivació econòmica i social de la província, unes línies de suport que, per la seua complexitat, necessiten de la capacitació total del personal perquè la seua aplicació siga ràpida i efectiva. “La Diputació de Castelló i els ajuntaments assumiran un paper important en la canalització de les ajudes del Pla de Recuperació i Resiliència de la UE i hem d’estar preparats per a quan arribe el moment, amb tots els recursos darrere, que no ens pille amb el peu equivocat”, ha assegurat el diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí.

Agustí ha explicat que aquest formació serà un dels pilars fonamentals del pla formatiu intern que la institució desplegarà en els pròxims mesos i que s’obri tant al personal de la casa com als ajuntaments locals. El responsable de l’àrea ha indicat que el catàleg de cursos s’ha dissenyat amb l’ull posat en millorar el funcionament i l’agilitat de l’administració local i provincial. L’oferta formativa és completament gratuïta per al personal funcionari.

El Pla de Formació renova aquest 2021 la seua aposta per la modalitat telemàtica, a fi de garantir que tota persona interessada en adquirir nous coneixements i aptituds tinga la seua plaça corresponent. El manteniment del format on line suposarà una important inversió per a l’habilitació de l’estructura informàtica.

MÉS FORMACIÓ

Juntament als cursos de gestió de fons comunitaris, el servei de Recursos Humans també ha programat accions formatives per a avançar en matèria d’igualtat. Més en concret, s’impartiran cursos específics per a la prevenció de l’assetjament per raó de sexe i per a l’elaboració de plans d’igualtat municipals. Així mateix, també s’oferiran, entre d’altres, formacions per a conéixer les novetats en la normativa de contractes en el sector públic i els detalls de la nova llei autonòmica de serveis socials.