La Diputació de Castelló farà accessible l’observatori de Culla amb un pressupost de 30.000 euros

592
Patricia Puerta
Patricia Puerta
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • Patricia Puerta destaca que amb aquesta inversió “seguim apostant per afavorir la mobilitat de les persones amb discapacitat en espais públics i turístics”

La Diputació de Castelló aportarà el seu gra de sorra per a fer accessible l’Astromaestrat, l’Observatori Astronòmic Turístic de Culla. Serà a través d’un conveni de 30.000 euros amb el consistori local, el que permetrà l’adequació de les instal·lacions perquè totes les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir a elles.

Des de l’àrea de Benestar Social, la vicepresidenta i diputada Patricia Puerta ha explicat que, amb aquest inversió, “seguim apostant per millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat en espais públics i turístics, perquè volem ser una terra oberta, on tothom puga gaudir dels nostres recursos i on no es deixe ningú de costat”. En aquest cas, una vegada estiga adequat el centre, “les persones amb mobilitat reduïda podran gaudir d’una interessant oferta d’oci nocturn i ambiental com poques a la nostra terra hi ha”.

El projecte ha estat elaborat per COCEMFE Castelló, entitat de referència en l’àmbit de la discapacitat física i orgànica, la qual ha analitzat les deficiències actuals de l’edifici turístic i del seu entorn per a adaptar-los a la legislació vigent. Així doncs, Puerta ha avançat que amb el finançament provincial s’adequarà la zona d’aparcament i els accessos, es farà plenament accessible la plataforma d’observació i es construirà un nou mòdul de lavabo adaptat.

Astromaestrat està localitzat en un dels punts més alts de la comarca històrica del Maestrat, a 1.030 metres d’altura, lluny de qualsevol punt de contaminació lumínica, el que li atorga unes condicions privilegiades per a poder contemplar el cel estrellat amb tot el seu esplendor. Per a la visió, l’observatori compta amb una cúpula de 15 metres quadrats, amb un aforament màxim de 15 persones. Es troba a l’ermita de Sant Cristòfol de Culla, a un quilòmetre de distància del nucli urbà.