La Diputació de Castelló estudia amb l’Associació d’Ucraïnesos la petició de noliejar autobusos per a traslladar a la província a afectats per la guerra

469
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló estudiarà amb l’Associació d’Ucraïnesos de Castelló “totes les mesures que siguen a la nostra mà per a ajudar a Ucraïna, que tant de dolor està patint aquests dies davant la desraó d’una guerra iniciada de manera inacceptable pel president rus, Vladimir Putin”.

Martí ha rebut aquest matí en el Palau Provincial a Oksana Vovk Simon, presidenta de l’associació Kalyna, i Leonid Rogalsky, secretari de l’entitat, els qui han traslladat al president la necessitat que té el col·lectiu per posar en marxa una logística que ajude a eixir del país als seus compatriotes, afectats per un conflicte bèl·lic de futur incert.

En aquest sentit, Oksana Vovk Simon no ha dubtat a agrair les mostra de solidaritat dels castellonencs, que a nivell particular o per mitjans de diferents empreses, estan fent apilament de material sanitari, aliments i roba per a traslladar a la zona en conflicte o a la frontera polonesa. No obstant això, la representant de Kalyna ha recalcat que la principal prioritat per a l’associació, que representa a uns 1.200 ucraïnesos i ucraïneses residents a la província, “és posar en marxa un operatiu que ens permeta portar ací a familiars i amics que volen fugir de la guerra i que tenen ací una casa on quedar-se”.

En aquest sentit, José Martí ha mostrat tota la disposició de la Diputació Provincial per a poder noliejar autobusos des de Castelló en direcció a la frontera polonesa, on l’objectiu serà recollir a totes els refugiats amb destinació a Castelló, per al que l’associació es coordinaria amb el Govern d’Ucraïna. “La nostra prioritat és estar al costat del poble ucraïnés i tot en el que puguem estar, ací estarà aquesta institució”, ha deixat palés Martí.

Centre Logístic

D’altra banda, la Diputació de Castelló habilitarà de manera immediata el Cotxeró Provincial, situat en la carretera València de la capital de la Plana, per a convertir-ho a partir del dilluns 7 de març en el centre logístic de la província a l’hora de recollir tota l’ajuda de material sanitari, roba i aliments que s’està generant en els diferents municipis de la província.

La Generalitat, com explica Patricia Puerta, vicepresidenta i responsable de Benestar Social, està coordinant un comboi d’ajuda humanitària, de la mans dels governs polonés i ucraïnés, per a fer lliurament del material recollit. Les necessitats passen per material sanitari, tèxtil, d’higiene, de refugi i aliments. La Diputació de Castelló aportarà per la seua part material d’higiene, mantes i tendes de campanya que estava emmagatzemat en l’antic centre d’acolliment.