La Diputació de Castelló es compromet a ajudar al sector de l’oci nocturn

510
PUBLICITAT

El president José Martí i la diputada de Turisme, Virginia Martí, han explicat al sector que podrà acollir-se a l’ampliació del pla #ReactivemEmpreses que s’impulsarà amb la incorporació dels romanents al pressupost, amb una dotació de 5 milions d’euros

El president José Martí i la diputada de Turisme, Virginia Martí, han explicat al sector que podrà acollir-se a l’ampliació del pla #ReactivemEmpreses que s’impulsarà amb la incorporació dels romanents al pressupost, amb una dotació de 5 milions d’euros

El president de la Diputació, José Martí i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, han acollit “favorablement” la proposta de l’associació que agrupa els empresaris de l’oci nocturn, OnCastellón, d’impulsar un projecte d’envergadura provincial que servisca per a dinamitzar el sector quan s’avance en la relaxació de les restriccions i aquests establiments puguen reprendre la seua activitat amb una certa normalitat. Ha sigut en una trobada celebrada al Palau dels Aules, al qual ha assistit una representació d’aquest col·lectiu encapçalada pel seu president, Carlos Sánchez Trujillo. Segons ha assenyalat Martí, “hem de ser sensibles que un sector que demana reinventar-se, perquè som conscients de què es tracta del més afectat per la crisi ocasionada per la pandèmia, ja que durant l’últim any han estat tancats pràcticament tot el temps”.

“Són empresaris que agraeixen críticament les diferents ajudes posades en marxa per les administracions, la complicitat de les quals sol·liciten per a poder superar un període plagat de dificultats”.

Durant la reunió, el president Martí ha explicat que la institució està treballant en l’ampliació del programa #ReactivemEmpreses amb la posada en marxa d’un nou fons de 5 milions d’euros en ajudes per a autònoms i microempreses especialment afectats per la crisi derivada de la pandèmia, al qual podran acollir-se els establiments de l’oci nocturn. Són recursos que se sumaran als 4,2 milions d’euros que ja ha aportat la Diputació per a les ajudes ‘Parèntesis’ del ‘Pla Resistir’ impulsat per la Generalitat Valenciana, la tramitació administrativa de la qual es realitzarà a través dels ajuntaments.

En aquest sentit, el president ha assenyalat que “som conscients que aquest tipus d’ajudes sempre resultaran insuficients, donada la magnitud del problema, però és important destacar que les administracions estan fent un esforç sense precedents per a fer costat als autònoms i microempreses de la província, als quals amb les ajudes ‘Parèntesis’ del ‘Pla Resistir’ correspondran un total de 18,6 milions d’euros, dels quals la Generalitat Valenciana aporta el 62,5%, la Diputació el 22,5% i els ajuntaments el 15%”. “La nostra intenció en la Diputació”, insisteix Martí, “és sumar a aqueixos 18,6 milions d’euros, 5 milions més que aportarem amb els romanents a través del #ReactivemEmpreses”.

El president també ha volgut reconéixer el “ímprobe esforç del govern de la Generalitat Valenciana”, que a més, ha obert unes ajudes específiques per al sector de l’oci nocturn de la Comunitat Valenciana dotades amb 8 milions d’euros, amb les quals els pubs rebran 7.000 euros i les discoteques i sales de festes 28.500 euros.