La Diputació de Castelló engegarà a la tardor el servei d’Educació Ambiental als pobles de menys de 5.000 habitants

679
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Ignasi Garcia: “Aquesta acció directa amb el veïnat ens torna a situar al capdavant de les institucions de l’Estat en l’aplicació de polítiques de transició ecològica i economia circular”

La Diputació de Castelló ha aprovat hui la contractació del servei d’Educació Ambiental per a la millora de la gestió dels residus domèstics i assimilables als municipis de menys de 5.000 habitants de les comarques de Castelló, en la línia de l’establert pel Pla Integral de Residus valencià. El servei compta enguany amb un pressupost de 162.830 euros que es destinara tant a l’elaboració dels materials com al desenvolupament de l’estratègia educativa porta a porta per part de personal especialitzat arreu de la província i es preveu que puga iniciar-se entre setembre i octubre d’enguany.

Concretament, seran 18 persones les què «xafaran terreny i acompanyaran per primera vegada el veïnat, les associacions, el comerç i les empreses a transitar cap a models d’economia circular, cosa que suposa un salt qualitatiu en les accions de conscienciació mediambiental». Així ho ha explicat el diputat de Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, qui ha reivindicat aquesta fita que «situa de nou a la Diputació en la línia de les polítiques europees i al capdavant de les institucions de l’Estat mentre el govern impulsa també el seu projecte de llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica».

Per a Garcia, «les accions directes amb els usuaris dels contenidors de colors i dels ecoparcs són essencials per a resoldre dubtes relatius a la correcta separació en origen de les diferents fraccions per al seu posterior tractament». «De fet -ha dit-  els estudis i projectes pilot duts a terme per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat, encapçalada per Joan Piquer, ens indiquen que les ràtios de recuperació i eliminació són encara millorables».

Per tant, «cal que les administracions de proximitat, dins dels nostres marcs competencials, oferim els recursos necessaris a la ciutadania per a reduir al màxim els residus, reutilitzar-los en la mesura del possible i reciclar-los de manera adequada». Igualment, ha dit, «hem d’augmentar la conscienciació veïnal sobre la problemàtica dels d’abocaments incontrolats de residus per aconseguir eradicar-los», ha conclós