La Diputació de Castelló destinarà 13,2 milions d’euros enguany a la millora de la seua xarxa de carreteres duplicant àmpliament la inversió de 2022

720
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló destinarà 13,2 milions d’euros al manteniment i millora de les carreteres de titularitat provincial en els seus pressupostos #MésCastelló per a 2022, una xifra sense precedents que segons el president, José Martí, «suposa un salt qualitatiu respecte a exercicis anteriors per a incrementar els nivells de seguretat viària i millorar la connectivitat dels pobles d’interior» ja que «l’existència de bones connexions és fonamental en la lluita contra la despoblació».

Per a aconseguir la xifra de 13,2 milions d’euros, que suposa multiplicar per 2,6 els 5 milions invertits en 2022, ha sigut determinant l’esforç inversor realitzat per l’actual equip de govern progressista de la institució destinant 8 milions al programa de carreteres i la consecució d’una subvenció del Govern d’Espanya per a recondicionar quatre vies que van resultar afectades per la borrasca Filomena en 2021. Els treballs de reparació en aquestes quatre carreteres tenen un cost de 5,2 milions d’euros, dels quals una mica més del 50% serà assumit per la Diputació de Castelló.

63% més per a manteniment de carreteres

Cal destacar que en el ple celebrat el passat 22 de novembre es va aprovar l’adjudicació per 8 milions d’euros del nou contracte per a la gestió integral, manteniment, conservació i modernització de la xarxa de carreteres de la Diputació de Castelló, amb una vigència de dos anys prorrogables anualment fins a un màxim de tres. Aquest contracte suposa un increment de més del 63% respecte a l’anteriorment vigent, que se situava en 4,9 milions d’euros.

Segons el diputat de Carreteres, Santi Pérez, l’objectiu és continuar millorant la seguretat viària en les carreteres que són de titularitat de la Diputació de Castelló, ampliant l’amplària d’aquestes, fent xafables les cunetes, realitzant neteja silvícola en els marges i renovant la senyalització horitzontal i vertical, molt deteriorada amb el pas del temps.

Pérez considera que «en matèria de carreteres a la província de Castelló existeix un abans i un després de la constitució de la Diputació progressista del canvi, ja que estem actuant sobre molts més trams de carreteres i en vies que portaven dècades sense condicionament de cap mena».

De fet, assenyala, «la raó de ser de l’increment fins als 8 milions del contracte de manteniment és poder arribar a més carreteres en més pobles i en menys temps, i que per l’increment generalitzat de costos no queden sense fer obres necessàries».

5,2 milions per a reparar les vies afectades per Filomena

Les carreteres afectades per Filomena en les quals està previst actuar a partir del pròxim mes de març són la CV-200 de Segorbe a Aín per Castellnovo i Almedíjar, la CV-154 de la Torre d’en Domènec a Albocàsser per la Serratella, la CV-110 que connecta amb Herbers des de la CV-105, i la CV-105 de la Sènia a Torremiró per Castell de Cabres. En totes elles es millorarà el ferm, que havia quedat molt deteriorat després de la borrasca.

El diputat de Carreteres, Santi Pérez, explica que són actuacions molt importants per als seus usuaris habituals. En aquest sentit destaca que la CV-154 és fonamental perquè els habitants de la Serratella puguen dirigir-se a Albocàsser, que és la seua localitat de referència per a assumptes laborals i de diversa índole, o que la CV-200, que ara presenta molts sots, és molt utilitzada per ciclistes com a via d’accés al cor de la Serra de Espadà. Sobre la CV-110 recorda en el ferm dels accessos a Torremiró no s’actuava des de fa quasi trenta anys.

El titular de l’àrea de Carreteres ha mostrat la voluntat del seu departament de «presentar-nos a totes les convocatòries d’ajudes estatals que vagen eixint i que ens permeten accelerar el ritme de millora de les carreteres de la província».