La Diputació de Castelló destina prop de 450.000 euros a Unitats de Conciliació Familiar (UCF) en vint-i-cinc pobles de menys de 1.500 habitants

382
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló de Castelló destinarà 447.000 euros a Unitats de Conciliació Familiar (UCF) en 25 pobles de la província amb menys de 1.500 habitants per a garantir que les famílies amb xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys puguen dur a terme el seu projecte de vida a nivell personal i professional en el seu lloc de residència. Així ho ha anunciat el president, José Martí, qui ha explicat que «la mesura és conseqüent amb la línia estratègica de la institució provincial d’activar polítiques que frenen l’èxode rural i afavorisquen la fixació de població al territori». El president afegeix que «si per a moltes persones resulta complicat fer conciliar la vida familiar amb la laboral, el problema s’aguditza en l’àmbit rural». Per això, assenyala, «fem tot el que és a les nostres mans perquè els ajuntaments puguen incrementar el número i la qualitat de serveis que presten a la ciutadania».

Per part seua, la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha donat compte que amb la resolució de la convocatòria d’ajudes a ajuntaments destinades a UCF, «en 2022 s’incorporen a la xarxa provincial set localitats: les d’Atzeneta del Maestrat, Azuébar, Castellnovo, Fanzara, La Llosa, Llucena i Vilanova d’Alcolea». Aquestes unitats se sumen a les díhuit que ja estaven funcionant: Benassal, Canet lo Roig, Catí, Cinctorres, Cortes de Arenoso, Forcall, Geldo, La Jana, La Mata Morella, La Pobla de Benifassà, Montán, Montanejos, Ribesalbes, Rosell, Sot de Ferrer, Suera, Villahermosa i Xert.

La vicepresidenta considera que «estem davant una notícia molt important perquè ampliem una xarxa en la qual els usuaris poden comptar amb uns serveis dignes i de qualitat, que la Diputació impulsa de manera coordinada amb els ajuntaments».