La Diputació de Castelló destina 90.000 euros a 121 penyes i associacions taurines de la província

530
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló ja ha resolt la convocatòria de la línia d’ajudes del departament de Cultura per al suport i foment de festejos taurins de les associacions i penyes taurines de la província, dotada amb 90.000 euros, i de la qual es beneficiaran 121 entitats.

Aquesta línia d’ajudes compta amb dues modalitats. La primera d’elles, que compta amb un muntant econòmic de 86.425 euros, va destinada a finançar l’organització i realització de festejos taurins, com ara bous al carrer, exhibicions i embolada, amb la compra, lloguer i transport de caps de bestiar; l’adquisició de mitjans materials; la contractació de serveis específics per a realitzar l’activitat, i la publicitat i difusió del festeig entre altres. D’altra banda, el segon muntant, de 3.575 euros, s’utilitzarà per al finançament de publicacions, revistes, exposicions, conferències i activitats anàlogues sobre la cultura taurina.

La diputada titular de l’àrea de Cultura, Ruth Sanz, ha recalcat ‘’l’important nombre d’associacions i penyes taurines que disposaran de la nostra ajuda per a retornar als seus municipis aquesta festivitat tan històrica i arrelada a la nostra província’’. Sobre aquest tema, Sanz ha assegurat que tots dos vessants ‘’ofereixen a les entitats del món del bou la possibilitat de mostrar a les famílies i als visitants aquesta important tradició que trobem en pràcticament tots els municipis de Castelló’’. ‘’Ara que ens trobem en una situació de major normalitat’’, referint-se a la pandèmia, ‘’és moment de fer costat tant a aquest sector com a tots els seus aficionats perquè puguen tornar a gaudir d’aquest festeig’’, ha finalitzat Sanz.