La Diputació de Castelló destina 600.000 euros a subvencionar 109 programes socials desenvolupats per associacions de la província

488
Patricia Puerta, vicepresidenta de la Diputació
Patricia Puerta, vicepresidenta de la Diputació
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló ha aprovat en la comissió informativa de Ciutadania la concessió de 600.000 euros per a subvencionar serveis i programes que desenvolupats en 2022 per associacions de la província vinculades amb el benestar social.

La línia es divideix en:

1.- Plans de salut i prevenció, dotat amb 340.000 euros i amb els quals se subvencionaran 54 programes.

2.- Promoció de l’envelliment actiu, dotat amb 50.000 euros i amb els quals se subvencionaran 5 programes.

3.- Conciliació familiar, educació i infància, dotat amb 75.000 euros i amb els quals se subvencionaran 13 programes.

4.- I activitats socials, amb una partida de 135.000 euros amb els quals se subvencionaran 37 programes.

En total sumen 109 programes i en la concessió de les ajudes s’ha prioritzat els projectes amb ambició territorial. A més, s’ha aplicat criteris de baremació que beneficien les iniciatives que promouen la creació d’ocupació de qualitat o la contractació de persones amb discapacitat.

Puerta ha assenyalat que, amb aquesta subvenció, “volem arribar, a través del tercer sector, allà on no arribem les administracions” i ha afegit que aquestes xifres “escenifiquen l’aval d’aquesta Diputació a l’impecable treball d’atenció que exerceixen les organitzacions del tercer sector en el nostre dia a dia, sempre cuidant, mimant i protegint als qui més ho necessiten”.

La diputada provincial també ha destacat que amb aquestes ajudes “busquem la descentralització i la millora de la qualitat dels serveis socials provincials” i ha posat en valor “la mobilització del teixit associatiu castellonenc davant aquesta convocatòria per la gran qualitat dels projectes que s’han presentat, la qual cosa demostra el gran compromís social que tenen amb la societat i amb la seua província”.