La Diputació de Castelló destina 100.000 euros a la millora de l’atenció i serveis de les associacions de persones majors

173
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló, a través de la Junta de Govern, ha aprovat la resolució de la convocatòria d’una línia d’ajudes dotada amb 100.000 euros per a associacions i federacions d’associacions de persones jubilades i pensionistes de la província. En concret, aquesta subvenció contempla 70.000 euros per a despeses d’inversió en equips informàtics, impressores i material tècnic per a la millora de la prestació de servei i 30.000 euros per a despeses corrents.

La vicepresidenta i diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, ha assenyalat que la institució provincial “manté un ferm compromís amb els nostres majors i amb la millora de les seues condicions de vida, posant el focus de manera molt especial en les persones que resideixen en l’àmbit rural i d’interior».

Cal assenyalar que aquestes ajudes suposen un important impuls per a les associacions de pensionistes i els seus usuaris i usuàries, ja que, gràcies a aquesta inversió, es milloren les instal·lacions i, amb això, els serveis que reben els nostres majors. En esta convocatòria es beneficien 105 entitats, que dediquen aquests recursos al desenvolupament de programes d’envelliment actiu i a l’atenció a les persones d’edat avançada en la seua localitat habitual de residència, la qual cosa, segons apunta Puerta, «també és una manera de combatre l’èxode rural i la despoblació».

Per a Patricia Puerta “és imprescindible reforçar totes aquelles actuacions que suposen millorar la qualitat de vida en els nostres municipis, i especialment dels nostres majors, com és el cas d’aquesta subvenció, perquè aconseguir un envelliment sa i actiu ha de ser l’objectiu de qualsevol institució”.