La Diputació de Castelló celebra del 12 al 14 de maig el festival d’arts escèniques per a persones no professionals ‘Xalar a l’Alt Maestrat’

203
PUBLICITAT

La programació és a càrrec de joves de la comarca i es desenvoluparà en tres municipis de menys de mil habitants afectats per la despoblació com Benassal, Culla i Albocàsser

El festival d’arts escèniques contemporànies ‘Xalar a l’Alt Maestrat’ organitzat per l’àrea de Joventut de la Diputació de Castelló se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de maig a Benassal, Culla i Albocàsser amb representacions de circ, teatre en espais no convencionals, monòlegs còmics, teatre fòrum, teatre per a públic familiar, així com diverses activitats i tallers per a tots els públics. El seu eix vertebrador seran les arts escèniques. Les propostes d’aquesta primera edició es representaran en les tres poblacions esmentades, que tenen la particularitat de tindre menys de mil habitants i estar afectades pel fenomen de la despoblació.

Xalar a l’Alt Maestrat’ té la particularitat de ser un festival en el qual participarà gent jove de la comarca, persones no professionals de la gestió cultural o la producció que s’ocupen de la direcció i programació amb l’ajuda d’un equip tècnic. Són voluntaris de entre 14 i 30 anys de municipis com Benassal, Albocàsser, Culla, Vilar de Canes i Catí. Aquest equip ha dissenyat la programació, triant entre les més de 90 propostes que van arribar a la convocatòria les cinc que formen part d’aquesta primera edició.

El que es pretén és comptar amb un festival que s’ajuste als interessos de la gent jove de la comarca, arrelat en el territori i que promoga formes de participació directa de gestió cultural.

PROGRAMA

La inauguració serà el divendres 12 de maig a Albocàsser, amb un sopar de pa i porta en el poliesportiu. A continuació, a les 22.30 hores serà el torn de ‘Vidda Priego’ amb el monòleg ‘Género y figura’.

El dissabte 13 continua la festa a la Ermitori de Sant Pau d’Albocàsser amb una fira artesanal a partir de les 10.30 hores amb tallers de teles aèries, de slack line i de acroioga, a més d’un campionat de la ‘Fallera Calavera’. A les 11.30 hores es representarà l’espectacle familiar ‘Pluff’ de ‘JM Gestió Teatral’, que combina teatre, dansa i música en 30 minuts.

A la vesprada, la programació es trasllada a Benassal, amb una fira artesanal, una xocolatada popular i un espectacle de màgia infantil a càrrec de ‘La Bella Maga’. A partir de les 18.00, serà el moment del teatre itinerant de La Ravalera, que portarà peces escèniques breus per diferents punts del municipi. La nit acabarà amb acrobàcies i malabars en la plaça Espanya de Benassal, amb la companyia ‘La Finestra Nou Circ’ i el seu ‘Royal Circ’.

El diumenge serà Culla el municipi protagonista amb una fira artesanal i l’espectacle ‘Com quedem?’ de ‘Teatre de Caixó’ en la plaça Joan Barceló.

El festival Xalar a l’Alt Maestrat és una iniciativa de l’àrea jove de la Diputació de Castelló, que compta amb la participació dels ajuntaments de Benassal, Albocàsser i Culla, i que organitza el ‘Col·lectiu La Plataforma Escènica’.