La Diputació de Castelló busca la forma de compatibilitzar les curses BTT i el mediambient

871
Fotografia de la Diputada Provincial d'Esports, Tania Baños.
PUBLICITAT

Les curses BTT, així com la resta de pràctiques ciclistes i esports practicats en el medi ambient, han incrementat l’afluència de participants i aficionats que es tiren a les carreteres i a les curses de muntanya cada cap de setmana. En conseqüència, la diputada d’Esports de Castelló, Tania Baños, ha obert una ronda de contactes amb totes les empreses castellonenques que organitzen curses BTT per a «blindar les proves i la pràctica de senderisme en el nostre entorn».

La diputada busca la forma adient d’organitzar curses i proves de forma segura i respectuosa amb el medi ambient, a partir del diàleg i el consens amb les empreses promotores. Així doncs, s’ha posicionat a favor de flexibilitzar la normativa que permeten el pas de persones i bicicletes pels entorns naturals de cada terme municipal. «No podem permetre’ns el luxe de què es negue el nostre dret a poder gaudir de fer l’esport que més ens agrada envoltats de naturalesa», ha declarat la diputada provincial d’Esports

«No només suposen una font important de creixement per als pobles d’interior, ja que són moltes les persones que, mesos abans de la competició, es desplacen a les localitats per a entrenar-se, sinó que també contribueixen a mantindre els camins i senders nets i segurs», ha afirmat Baños, qui també ha declarat que el ciclisme i el senderisme formen part de l’estil de vida que caracteritza als castellonencs i castellonenques.