La Diputació de Castelló avança en la implantació d’un centre d’innovació i teletreball en zones rurals en risc de despoblació

288
El diputado provincial Santi Pérez, con la diputada de Desarrollo Territorial en Teruel, María Ariño.
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló continua treballant en la implantació d’un Centre d’Innovació i Teletreball (CIT) en zones rurals en risc de despoblació dins de l’estratègia del Pla de 130 Mesures davant el Repte Demogràfic que impulsa el ministeri. Així, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha assistit a la primera jornada de la xarxa de CITs organitzada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en Pola de Somiedo (Astúries).

Tal com ha explicat Pérez, l’objectiu d’aquestes jornades és “intercanviar experiències, posar en comú els avanços en la configuració d’aquesta xarxa de centres i exposar possibilitats d’innovació territorial”. “A més, mantindrem una escolta activa quant a les experiències que exposen de la posada en marxa del procés de configuració dels Centres d’Innovació Territorial”, ha afegit el diputat.

Des de la Diputació de Castelló s’està treballant per a signar un conveni amb el Ministeri per a implementar un CIT a la província. Es tracta de centres pioners a Espanya que estan implantats en unes poques províncies amb característiques demogràfiques similars a les de Castelló.

Aquests centres són espais on administracions, empreses, emprenedors, el teixit associatiu i fundacional, així com els restants agents territorials, poden activar projectes per a impulsar el desenvolupament de zones en declivi demogràfic, enfortint l’acompanyament dels processos innovadors, la implicació de la població local i, en definitiva, l’activació dels recursos i l’ecosistema necessaris per a la transformació territorial.