La Diputació de Castelló avança “a bon ritme” en els treballs de millora del conjunt de la xarxa viària provincial

96
PUBLICITAT

-La institució provincial continua en el seu compromís de acondicionar la xarxa viària provincial i ho fa amb diferents accions “claus” durant l’últim trimestre de l’any que milloren el conjunt de les carreteres

-El vicepresident tercer i responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado, destaca que “per al govern provincial és fonamental i prioritari reforçar la seguretat dels castellonencs i millorar les comunicacions, sobretot, amb l’interior de la nostra província”

Castelló, 28 de desembre de 2023. La Diputació de Castelló avança en el seu compromís d’acondicionar la xarxa viària provincial i ho fa amb diferents accions “claus” que milloren el conjunt de les carreteres, optimitzant, d’esta manera, la seguretat viària i les comunicacions entre els municipis de Castelló. El que, al seu torn, “afavorix sinergies socioeconòmiques que són punts de partida per a impulsar la creació de negocis o consolidar els existents, generant riquesa i ocupació en tot el nostre territori i fixant la població”, ha manifestat el vicepresident tercer i responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado.

I és que, tal com ha destacat el vicepresident de la institució, “les millors i més útils polítiques públiques per a impulsar el desenvolupament rural són aquelles que aposten per garantir els servicis públics, potenciar els recursos locals i millorar infraestructures tan importants com són les vies de comunicació, avançant en igualtat d’oportunitats”.

En este sentit, Héctor Folgado ha ressaltat que “per al govern provincial és fonamental i prioritari reforçar la seguretat dels castellonencs i millorar les comunicacions, sobretot, amb l’interior de la nostra província”. I mostra d’este compromís de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i de tot el seu equip de govern, amb la conservació, millora i arranjament de les carreteres que conformen la xarxa de la província, són les diferents accions que s’han dut a terme a Castelló en els últims mesos. “El nostre objectiu és vertebrar la província i millorar els servicis en els 135 municipis”, ha subratllat Folgado.

Pel que respecta a les actuacions de millora en les carreteres de la província de Castelló durant l’últim trimestre de 2023, el vicepresident tercer ha explicat que les intervencions es localitzen en municipis com Rossell, El Ballestar, Benafigos, Jérica, Cabanes o Algimia de Almonacid. “Són accions clau que tenen l’objectiu comú de resoldre els problemes dels veïns i garantir la seguretat dels usuaris d’estos vials”, ha assenyalat Héctor Folgado.

En este sentit, el vicepresident ha destacat “el magnífic treball” que estan realitzant els professionals en les diferents carreteres de la província. “Les obres avancen a bon ritme i algunes de les carreteres ja s’han obert al trànsit”, ha comentat Héctor Folgado després de visitar els diferents municipis i supervisar els treballs que s’estan duent a terme.

Les actuacions en totes estes carreteres s’han basat en la neteja i desbrossament dels marges de la via per a millorar la visibilitat i el drenatge de les carreteres, així com el reforç del ferm, que ha mitigat les deformacions de la carretera, i ha contribuït a millorar la capacitat de suport de la via. A més, part de les obres s’han completat amb la reposició de la senyalització horitzontal, vertical i abalisament que conferixen a la via la seguretat viària necessària per al trànsit de vehicles.

Unes intervencions que, segons el vicepresident, “milloraran la seguretat viària tant dels vianants, com del trànsit, ja que s’ha augmentat la visibilitat d’estos elements crucials per a evitar accidents”. Sens dubte, estes actuacions provocaran major seguretat en la via, per la qual cosa disminuiran els accidents i els temps de desplaçament, i, per tant, augmentarà la productivitat i la competitivitat. “La província està ara més preparada per a captar inversions, crear llocs de treball i retindre i captar habitants, així com lluitar contra la despoblació, un dels nostres grans objectius”, ha destacat Héctor Folgado.

En este sentit, el vicepresident de la institució ha assegurat que “una de les pedres angulars d’este equip de govern és la lluita contra la despoblació”. Pel que ha manifestat que “en este objectiu compartit de fixar la població en el nostre territori, s’establix com a factor fonamental el comptar amb unes vies de comunicació en perfecte estat, sent este un dels motius pel qual des de la Diputació de Castelló assumim l’aposta clara i decidida de mantindre en les millors condicions possibles la xarxa de carreteres provincials”.

En eixe afany se situa el treball que s’ha realitzat en la CV-155. La institució provincial ha rehabilitat i millorat esta carretera que unix les localitats de Benlloc i la Serra d’en Galceran. Una inversió de 575.000 euros que ha permés corregir les clivelles i ondulacions entre el punt quilomètric 1,2 i el punt quilomètric 5,61. De la mateixa manera, s’han executat dues obres localitzades en la CV-159 que unix Cabanes amb les Useres per Vall d’Alba, i en la CV-146 en diversos trams entre la Ribera de Cabanes i Cabanes.

Quant a les obres que s’estan executant i que es prolongaran durant els primers mesos del 2024, la institució provincial està treballant en la CV-100, en el terme municipal de Rossell. Així mateix, la Diputació està actuant en la CV-105 La Sénia – Torremiró, en el terme municipal de la Pobla de Benifassà / El Ballestar. Totes dues obres consistixen en la renovació integral de la carretera.

A més, també s’està treballant en l’ampliació de la calçada fins a una amplària de 6 metres en la CV-169 en el terme municipal de Benafigos. Esta obra contempla una renovació completa del ferm de la carretera en tota la secció transversal d’esta.

A la comarca del Alto Palancia, les màquines de la Diputació estan treballant en el reforç del ferm i la millora de la seguretat viària en la CV-2013, en terme municipal de Jérica.

Finalment, durant el mes de novembre es van iniciar diverses actuacions, com el reforç de ferm en la carretera CV-176, travessia de Cedramán; en la CV-207, travessia de Villanueva de Viver i en la CV-213 quant a reordenació i reforç de ferm en la travessia d’Algimia de Almonacid.

“Des de la Diputació de Castelló hem apostat, des del primer dia, per la millora de les infraestructures de la nostra província i així ho continuarem fent, ja que és una de les reivindicacions més demandades pels nostres alcaldes i veïns i des de l’administració provincial treballarem per ampliar este tipus d’actuacions i millorar, no sols la qualitat de vida, sinó també el benestar dels ciutadans de la nostra província”, ha finalitzat el vicepresident Héctor Folgado.