La Diputació de Castelló aprova quatre projectes de reparació de danys en carreteres amb una inversió de 5,2 milions d’euros

314
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló ha aprovat quatre projectes tècnics de reparació de danys en les carreteres més afectades de la província per la borrasca ‘Filomena’ en gener del 2021. Ara el següent pas serà traure’ls a licitació, amb una inversió total de 5.262.000 milions d’euros.

El president de la Diputació, José Martí, ha recalcat que serà el Govern d’Espanya qui, a través del Ministeri de Política Territorial, finançarà el 50 % d’aquestes actuacions gràcies a les subvencions pels danys provocats per la borrasca. Martí ha considerat aquest fet com “inèdit i històric”, ja que “la Diputació mai havia rebut unes ajudes d’aquestes característiques, pel que es tracta d’una gran notícia per a la nostra província”.

A més, el president ha assenyalat que tots aquests trams de carretera “són accessos principals a les poblacions, a més de transitar per paratges naturals com la Tinença de Benifassà i la Serra d’Espadà” remarcant que estes actuacions “responen al compromís de la institució provincial d’estar permanentment al costat de les nostres alcaldesses, alcaldes, veïnes i veïns”.

Per altra banda, el diputat provincial responsable de l’àrea de Carreteres, Santi Pérez ha afirmat que tots els trams “són asfalts que ja es trobaven en mal estat i descuidats des de fa molts anys” una situació que es va agreujar “a causa de les baixes temperatures i el pas de les màquines llevaneus”.  

Així, mitjançant l’aportació de la Diputació i les subvencions del Govern Central, es repararan els danys ocasionats en la CV-105 (La Sènia a Torremiró per Castell de Cabres) amb un pressupost d’ 1.755.188 euros; la CV-110 (de la CV-105 a Herbers) amb 1.479.836,58 euros; la CV-154 (de la Torre d’En Domènec a Albocàsser per La Serratella) amb 1.173.147,22 euros i la CV-200 (Segorbe a Aín per Castellnovo i Almedíjar) amb un total de 853.728,70 euros.