La Diputació de Castelló aprova les bases del concurs de redacció “Rocío, sempre en el cor: no més violència de gènere”

42
DONA
  • L’esdeveniment, que arriba a la seva novena edició, va dirigit a joves de 14 a 18 anys que estudien en centres educatius de la província i que busca sensibilitzar a la població per a fer front a la violència contra la dona
  • El termini per a presentar els treballs conclourà el 8 de novembre a les 14 hores, mentre que el lliurament dels premis se celebrarà el 25 del citat mes

La comissió de Ciutadania de la Diputació de Castelló ha donat llum verda a les bases del IX Concurs de Redacció “Rocío, sempre en el cor: no més violència de gènere”, iniciativa provincial commemorativa del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

En aquesta novena edició la temàtica del certamen versarà, igual que en les anteriors, sobre la visió o les vivències personals dels participants al voltant de la violència de gènere en qualsevol de les seves manifestacions (en l’àmbit domèstic, laboral, social, cultural…) i sobre les actituds i posicionament personal al voltant d’aquesta problemàtica, així com en relació a possibles mesures socials a articular per a aconseguir la seva total erradicació en el nostre entorn immediat i en el món en general.

L’Àrea d’Acció Social de la Diputació, que coordina la vicepresidenta de la institució provincial, Patricia Puerta, treballa de la mà, des de 2011, amb l’Associació de Víctimes “Rocío López Agredano (Afavir), amb la que participa en un programa d’activitats commemoratiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, anualment establert el 25 de novembre.

Entre altres activitats, s’ha dut a terme la programació de les vuit primeres edicions del concurs de redacció, certamen que va començar només amb els centres educatius de la capital de la Plana, però que a partir de la segona es va estendre a la totalitat d’instituts de Secundària i Batxillerat de la província, amb la participació de l’alumnat de tots dos sexes, d’edats compreses entre els 14 i els 18 anys.

Els treballs efectuats pels participants hauran de presentar-se escrits sobre paper DIN A-4, en tipus Arial, no excedint el seu contingut de les 1.000 paraules, havent-se de fer constar en els mateixos les següents dades de l’autor o autora: nom i cognoms, data de naixement, estudis en els quals es troba matriculat/da i centre educatiu on estudia.

Tots els participants, independentment de la seva edat o sexe, concursaran en una única categoria, atorgant-se als tres millors treballs un diploma acreditatiu del premi, una placa commemorativa i un obsequi.

El termini per a dur a terme el lliurament dels treballs, en l’Àrea d’Acció Social de la Diputació (Plaza de les Aules, 7. Castelló de la Plana), finalitzarà a les 14.00 hores del 8 de novembre de 2019. El jurat qualificador, integrat per dos representants de la Corporació Provincial i dues més de l’associació Afavir, emetrà el seu veredicte abans del 20 de novembre de 2019. El lliurament dels premis i dels diplomes acreditatius als tres guanyadors es durà a terme el 25 de novembre.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA