La Diputació de Castelló aprova el pla d’ocupació provincial de 2023 amb una dotació de 1,38 milions euros que discrimina positivament els pobles afectats pels incendis

84
PUBLICITAT

El ple sol·licita al Govern d’Espanya que declare com a ‘zona greument afectada per una emergència de protecció civil’ el territori que va patir l’incendi de l’Alt Millars i aprova convenis singulars a favor d’aquests ajuntaments per a la millora d’infraestructures municipals

El ple de la Diputació de Castelló ha aprovat hui per unanimitat les bases del Pla d’Ocupació dotada amb 1.382.000 euros per a la contractació de personal eventual als ajuntaments de la província que s’ocuparà de l’execució d’obres o serveis d’interés general i social. La quantia de la subvenció mínima garantida per ajuntament és de 8.888 euros, que en el cas dels municipis afectats pels incendis de 2022 i del recentment declarat a Villanueva de Viver el 23 de març de 2023 s’incrementarà amb 10.111 euros més per poble fins a aconseguir la xifra de 18.999 euros.

Aquests municipis són Altura, Barracas, Bejís, Costur, Figueroles, Jérica, Llucena, Sacanyet, Teresa, Toràs, El Toro, Les Useres, Viver, Puebla de Arenoso, Montanejos, Villanueva de Viver, Fuente la Reina i Montán.

Convenis singulars per l’incendi de l’Alt Millars
El ple ha donat llum verda amb els vots de PSPV-PSOE, Compromís i Ciutadans, i l’oposició del Partit Popular, a una modificació pressupostària amb la incorporació de romanents per a subscriure convenis singulars per un total de 60.000 euros amb els cinc municipis afectats per l’incendi iniciat a Villanueva de Viver. Tal com es va fer amb els focs d’agost de 2022 declarats a Les Useres i Bejís, s’assignaran recursos per a la millora d’infraestructures afectades, segons el nombre d’hectàrees cremades.

D’aquesta manera, els convenis de Montanejos i la Puebla de Arenoso seran de 15.000 euros cadascun, i els de Villanueva de Viver, Fuente la Reina i Montán, de 10.000 euros per localitat. L’objectiu és que les poblacions afectades puguen rebre aquestes ajudes com més prompte millor i que siguen compatibles amb les quals aproven altres administracions de major rang com la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya.

Cal recordar que el president José Martí ha convocat una reunió de treball el pròxim dia 21 a Fuente la Reina amb els alcaldes d’aquests cinc municipis en la qual s’abordarà l’adopció d’altres mesures que puguen beneficiar a aquests municipis.

Exigència al Govern d’Espanya
Durant la sessió plenària s’ha aprovat una declaració institucional a proposta de l’equip de govern en defensa dels pobles afectats per l’incendi de la comarca de l’Alt Millars, en la qual se sol·licita que el Govern d’Espanya declare amb urgència el territori danyat com a ‘zona afectada greument per una emergència de protecció civil’, en la línia del que es va fer el passat estiu amb les poblacions que van patir els efectes dels focs declarats a Les Useres i Bejís.

Es tracta d’un text que sol·licita la implementació d’un paquet d’ajudes directes i d’un altre tipus per a pal·liar els danys ocasionats. A més, s’insta a la Generalitat Valenciana a l’activació de línies d’ajudes per a recolzar i fer costat als municipis i el territori afectats.

La declaració recull igualment el compromís de la Diputació de Castelló d’implementar ajudes que incidisquen en la reparació d’infraestructures municipals, el foment de l’ocupació, la reactivació turística i el suport per a la gestió de les diferents línies d’ajudes que s’establisquen.

Precisament el Pla d’Ocupació provincial que s’ha aprovat hui inclou una dotació addicional per a beneficiar als pobles afectats pels incendis del passat estiu i pel qual es va declarar fa algunes setmanes a Villanueva de Viver a.

Parc d’Oropesa
En un altre ordre de coses, durant la sessió plenària s’ha aprovat la modificació pressupostària impulsada ahir per l’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers per a la incorporació de romanents per valor de 3,47 milions d’euros per a executar les obres de construcció del nou parc de bombers de la Plana Alta amb seu a Orpesa i escometre diferents inversions en maquinària, elements de transport i gratificacions per a la plantilla per la realització d’hores extra. La partida més important de 1,5 milions d’euros es destinarà a les obres de construcció del parc d’Orpesa.

SUPLEMENTS DE CRÈDIT

Inversions associades al funcionament operatiu dels serveis100.000 euros
Despeses en aplicacions informàtiques15.000 euros
Parc de Bombers d’Oropesa1.500.000 euros
Maquinària, instal·lacions i utillatge60.000 euros
Elements de transport1.307.313 euros
Gratificacions hores extra337.712 euros
Gratificacions hores extra150.000 euros
Total3.470.025 euros

RPT de Bombers Diputació Castelló

A més, s’ha ratificat la decisió de l’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers d’aprovar una modificació de la plantilla i la
Relació de Llocs de treball (RPT) en la qual es contempla la creació d’una plaça d’administratiu per a donar resposta als processos de selecció previstos en l’escala de comandaments i dues places d’operador de comunicacions.

A més s’incrementa fins a 23.755 euros el complement específic de nou capatassos coordinadors de forestal de primera i fins a 25.973 euros el d’un capatàs forestal coordinador de zona.