La Diputació de Castelló aportarà 4,1 milions dins del pla d’ajudes de la Generalitat per a petites empreses i autònoms de la provincia

602
José Martí
José Martí
PUBLICITAT

José Martí destaca “la clara implicació” de la institució provincial en 2021 «perquè els ajuntaments tinguen els fons destinats a reactivar l’economia i la protecció social en totes les nostres comarques»

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat que la institució provincial aportarà 4,1 milions dins del denominat Pla d’Ajudes Parèntesis per a pimes i autònoms de la Generalitat, un programa que contempla 160 milions per a tota la Comunitat Valenciana i que està integrat en el Pla Resisteix, amb més de 340 milions per a aquest 2021.

Martí, que es va reunir dijous passat amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la «ambició» d’un Pla Parèntesi, segons els estudis del Govern valencià, destinarà 76 milions a les pimes i autònoms de la província de València, 65,3 als d’Alacant i 18,63 als de Castelló.

Pel que respecta a les comarques castellonenques, la Generalitat assumirà el 62,5% del total (11,6 milions), mentre que la Diputació de Castelló aportarà el 22,5% (4,1 milions) i el 15% restant (2,7 milions), els ajuntaments. José Martí que confia que els terminis s’agiliten «perquè aquests diners ha d’arribar prompte als ajuntaments, que seran al final els que s’encarregaran de la gestió final perquè arriben als empresaris».

Martí ha ressaltat que la corporació provincial castellonenca ja tenia una partida definida en els pressupostos per a fer costat a les empreses més perjudicades, per la qual cosa ha recalcat que aquest acord amb la Generalitat «ens permetrà agilitar la seua tramitació». A això s’uniran altres mesures de la institució provincial, com el Pla Reactivem Obres, de 5 milions d’euros, per al qual ja s’està treballant en el desenvolupament de les bases.

El president de la institució provincial castellonenca ha volgut ressaltar que aquesta línia d’ajudes «no és un pas aïllat, sinó que ve dins d’un context d’actuacions de la Generalitat i, cal no oblidar-lo, d’un important escut social del Govern d’Espanya».

Martí, que ha recordat l’esforç durant tots aquests mesos dels alcaldes i alcaldesses de la província de Castelló i de la resta de la Comunitat Valenciana, ha volgut posar l’accent principalment en la «unitat de les forces polítiques, que és el que ens reclama la societat, perquè hem demostrat que estem junts i que ens recordem dels més afectats de la pandèmia».

Del total de 160 milions de les «ajudes parèntesis», la Generalitat portarà 100 milions, mentre que les tres diputacions assumiran 36 i els ajuntaments, 24 milions d’euros. Les ajudes seran gestionades pels consistoris municipals i podran beneficiar a uns 45.000 autònoms i 23.000 empreses, que podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros per autònom o microempresa (menys de 10 empleats), que s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada empleat al seu càrrec, amb un màxim de 10.000 euros.