La Diputació de Castelló aportarà 1,7 milions d’euros al Fons de Municipis Turístics, idèntica quantitat que la Generalitat Valenciana

612
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló té la intenció de destinar 1.700.000 euros al Fons de Cooperació per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana través del Patronat Provincial de Turisme, la mateixa contribució que està previst que realitze la Generalitat Valenciana a través de Turisme Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, els 86 pobles que tenen reconeguda la condició de turístics segons el que s’estableix en l’Estatut del Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana es podran repartir amb càrrec al present exercici la quantitat de 3.400.000 euros.

Per a completar l’aportació d’1.700.000 euros per part de la Diputació ha sigut necessària l’aprovació d’una modificació de crèdit per valor de 905.000 euros, que s’ha produït en el transcurs de la sessió del Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme que s’ha celebrat en el matí de hui sota la presidència de José Martí, i amb la presència de la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí. En paraules del president, “es tracta d’un pas més dins de l’aposta pels ajuntaments que realitza l’actual Diputació progressista de Castelló, que vol dotar de més recursos als nostres pobles perquè les seues alcaldesses i alcaldes puguen millorar la gestió municipal i la qualitat dels serveis que presten la ciutadania”. És important destacar que “entre els 86 municipis que es beneficiaran d’aquest fons, hi ha molts que estan situats a l’interior de la província”. Aquest és el segon exercici en el qual la Diputació de Castelló se suma al Fons de Municipis Turístics que impulsa la Generalitat.

El Consell Plenari del Patronat també ha donat llum verda a l’aprovació d’una subvenció a Aerocas de 100.000 euros per a fer front a les accions de promoció com a destinació turística de la província de Castelló que s’han realitzat en el present exercici en els mercats nacionals i internacionals que tenen connexió aèria amb l’Aeroport de Castelló.

Finalment, s’ha procedit a l’aprovació de les bases per a la convocatòria de subvencions per als grans festivals de la província, per a la qual s’ha habilitat una línia dotada amb 360.000 euros. Segons ha explicat la diputada Virginia Martí, “són ajudes dissenyades per a pal·liar els costos d’estructures d’aquests festivals que no s’han pogut celebrar en 2021 a conseqüència de la pandèmia i en accedir a les mateixes els organitzadors es comprometen a celebrar-los en 2022”. Per a la responsable de l’àrea de Turisme de la Diputació, “aquestes ajudes testimonien el compromís de la Diputació de Castelló amb els grans esdeveniments musicals de la província, als quals reconeixem la seua importància per a enfortir el posicionament de la província de Castelló com a destinació turística”.

Amb les agències de viatges

Una vegada finalitzat el Consell Plenari del Patronat, el president de la Diputació i la diputada de Turisme s’han dirigit fins a l’Hotel Llum de la capital de la Plana, on han participat en un workshop organitzat per l’Associació Valenciana d’Agències de Viatges i la Confederació Espanyola d’Associacions de Viatges. La seua presència en aquesta trobada empresarial que reuneix agències de viatges i empreses turístiques respon a la voluntat de l’equip de govern de la Diputació de mostrar el seu suport al conjunt del sector.