La Diputació de Castelló ajuda 20 municipis de menys de 1.000 habitants a elaborar els seus plans de prevenció d’incendis

1155
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

– La corporació provincial introdueix aquesta nova subvenció amb un pressupost per a enguany de 100.000 euros

– El president José Martí remarca que el Consorci de Bombers està mobilitzat per a actuar en cas d’incendi i demana “responsabilitat” la població per a evitar focs

La Diputació de Castelló contribuirà a reforçar la seguretat a les zones forestals de la província amb una partida pressupostària de 100.000 euros per a la redacció de plans de prevenció d’incendis. Amb la convocatòria ja resolta, enguany seran 20 els municipis menors de 1.000 habitants els que es beneficiaran d’aquesta ajuda, la quantia de la qual oscil·la entre els 2.000 i els 8.000 euros -tot això segons la superfície de cada terme municipal-.

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha recalcat que aquestes ajudes, convocades enguany per primera vegada, “tenen com a principal finalitat assegurar que els municipis de Castelló complisquen la llei i que compten amb un pla de prevenció d’incendis que minimitze els riscos”. Al respecte, el president de la Diputació, José Martí, ha assegurat “que des de la corporació provincial no volíem que cap poble es quedara enrere per no poder fer front al cost que suposa elaborar un pla, per això s’ha beneficiat les localitats més xicotetes. “És qüestió de garantir la igualtat de condicions i de serveis entre pobles grans i menuts, però també és una qüestió de seguretat, ja que amb aquests nous protocols es protegirà encara més la població del foc”.

En aquest sentit, María Jiménez ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana perquè extremen les mesures de seguretat i que contribuisquen a través de la seua conscienciació a evitar mals majors. “Tot i que l’estiu s’està desenvolupant sense cap incident considerable, no podem abaixar mai la guàrdia, perquè el risc està sempre present i l’alarma activada”.

Jiménez ha recordat que actualment el Consorci de Bombers compta amb 18 parcs forestals repartits al llarg de tot el territori supervisant cada dia i a cada hora les muntanyes castellonenques per tal d’actuar de la forma més ràpida en cas d’incendi. Actualment també estan realitzant tasques de neteja de les zones naturals com a forma de prevenció. Així mateix, els nou centres de bombers tant professionals com voluntaris estan mobilitzats per a lluitar contra els incendis.

Els municipis que comptaran aquest 2020 amb la subvenció són: Castillo de Villamalefa, Forcall, Olocau del Rey, Tírig, El Toro, Villahermosa del Río, Canet lo Roig, Cervera del Maestrat, la Mata de Morella, Rossell, la Salzadella, Torás, la Torre d’en Doménec, les Useres, Vilar de Canes, Xert, Costur, la Jana, la Llosa i Sant Jordi. El procediment d’assignació ha estat per concurrència competitiva.