La Diputació de Castelló adjudica per un any a Iberdrola el contracte que garanteix el subministrament elèctric als ajuntaments de la província

810
Santi Pérez
Santi Pérez
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló ha aprovat en Junta de Govern l’adjudicació del nou contracte que garanteix el marc jurídic per al subministrament elèctric a les instal·lacions de 121 ajuntaments i entitats públiques de la província de Castelló, una vegada vençut l’anterior aquest mes de gener de 2023. L’empresa adjudicatària és Iberdrola, l’única que es va presentar al preceptiu procés de licitació. La duració del contracte és d’un any, prorrogable altres dotze mesos.

La licitació es va dur a terme el mes de novembre passat conforme als preus de referència que la llum havia tingut en els últims mesos, encara que Iberdrola va aplicar una reducció del 13% respecte a les taules contemplades en el plec de contractació.

Així ho ha explicat el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, qui ha assenyalat que la licitació del contracte, «que es va activar amb la intenció de donar cobertura legal de contractació als municipis de la província de Castelló i buscar un preu de referència per a tot l’any, donada la volatilitat i fluctuació dels preus en un context molt desfavorable a conseqüència de la guerra».

No obstant això, Pérez ha referit que «encara que la situació és molt canviant, és cert que en les últimes setmanes s’està produint una oscil·lació a la baixa perquè les mesures aplicades pel Govern d’Espanya estan donant resultat i perquè fins al moment l’hivern ha resultat més càlid de l’habitual».

Per tant, «si aquesta baixada de preus es consolida clarament al llarg de 2023, la Diputació tindrà l’opció de no prorrogar el contracte a final d’any i optar per la licitació d’un nou».