La Diputació de Castelló acull la presentació dels números 9 i 10 de la revista Aula de Lletres Valencianes

34
PUBLICITAT

La iniciativa naix des del rigor científic i des del compromís amb el futur de la llengua valenciana

La Diputació Provincial de Castelló ha posat en valor la llengua valenciana en la presentació dels números 9 i 10 de la revista Aula de Lletres Valencianes, una publicació que “demostra el compromís ferm de l’associació Taula de Filologia Valenciana amb l’estudi, la difusió i l’enriquiment del nostre patrimoni lingüístic”, ha assenyalat la diputada de Publicacions, Marisa Torlà, qui ha ressaltat la importància de comptar amb experts i associacions que “es dediquen a cuidar la llengua valenciana amb respecte i difondre-la a tots els nivells”.

Com ha expressat la diputada provincial, “Castelló és una província rica en diversitat, en cultura i en tradició. Els nostres 135 municipis són mostra de la varietat lingüística i cultural que ens caracteritza. Des del Maestrat fins a l’Alcalatén, des de l’Alt Palància fins a la Plana, el valencià ha anat modelant la nostra manera de ser, adaptant-se als nostres pobles, les nostres formes de vida i a les nostres arrels”.

Aula de Lletres Valencianes naix des del rigor científic i des del compromís amb el futur de la llengua valenciana. Esta revista, que estrena dos nous números, té com a objectius fomentar l’ensenyança del valencià, consolidar un model lingüístic que siga identificador i accessible, i fomentar estudis que permeten potenciar el seu ús en la vida pública.

Taula de Filologia Valenciana és una associació de professionals de la llengua que naix per a millorar l’ensenyança del valencià i, en general, per a treballar en els factors que depenen o estan vinculats als professionals de la llengua, especialment l’estudi de l’ús del valencià i l’anàlisi del valencià públic. Per tant, els tres centres d’interés de l’associació són la pedagogia (en llengua i en literatura), la sociolingüística i la normativa.