La Diputació de Castelló activa un dispositiu enfront de nevades amb 190 efectius diaris i més de 70 vehicles

684
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló ha dissenyat un dispositiu enfront d’episodis de nevades que es compon de 190 efectius diaris i més de 70 vehicles. Així ho ha explicat el president de la Diputació, José Martí, qui ha assenyalat que «com és habitual, ho tenim tot disposat per a protegir la població en cas que siga necessari fer-ho».

El president ha realitzat també «una crida a la prudència» perquè «si arriben les nevades, es reduïsca al màxim l’ús de vehicles i no s’agafen res més que quan siga estrictament necessari». Ha afegit, que «arribada aquesta circumstància, resulta vital consultar els comunicats meteorològics perquè en qüestió de serveis viaris hivernals, també és millor previndre que curar».

Per part seua, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha recordat que «recentment hem incorporat dues noves màquines llevaneu-saler que ha suposat una inversió de 310.642 euros i una pala mini polivalent multifunció per a treballs en carrers estrets, valorada en 65.000 euros». Segons ha indicat, «intentem millorar constantment perquè els nostres bombers puguen treballar amb la major comoditat possible i per al qual el servei que es preste a la ciutadania siga de la màxima qualitat».

El dispositiu activat per la Diputació de Castelló a través del Consorci Provincial de Bombers consta de 20 màquines llevaneu, 10 vehicles saler, 30 vehicles auxiliars i 250 tones de sal. El Consorci disposa d’un vehicle eruga i una moto per a la realització de rescats en la neu.