La Diputació de Castelló acosta el Pla Impulsa als tècnics municipals per a millorar la gestió

76
PUBLICITAT

La institució vol resoldre els dubtes que puguen tindre a l’hora d’aplicar el pla en les seues localitats i anuncia que farà dos reunions més abans de decidir el destí dels diners

La Diputació Provincial de Castelló ha iniciat una sèrie de reunions amb tècnics municipals amb l’objectiu d’acostar el Pla Impulsa per a una millor i major aplicació en els 135 municipis. Un pla que, tal com ha assenyalat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “és fruit de la voluntat d’esta institució d’incrementar l’autonomia local, reduir la burocràcia i incrementar el finançament per als xicotets municipis, amb l’objectiu de fer pobles més eficients i sostenibles, on existisca més igualtat i justícia social”.

El vicepresident Héctor Folgado ha anunciat que “la institució provincial ha convocat reunions perquè ens puguen plantejar els últims dubtes que tinguen abans de la convocatòria definitiva en la qual ens han de dir a què volen destinar els diners del present pla”. “Els beneficiaris seran els que decidiran en quins recursos i serveis necessiten un impuls de cooperació institucional per a continuar avançant”, ha explicat Folgado.

Estes reunions amb tècnics municipals arriben després de les trobades dutes a terme en les diferents comarques castellonenques i en les quals els alcaldes i alcaldesses de la província van poder conéixer en primera persona el Pla Diputació Impulsa. Fruit d’eixes reunions van ser les aportacions que es van fer a l’ordenança abans de la seua aprovació definitiva.

Així doncs, després d’una primera reunió a la qual van assistir més de cent tècnics municipals i en la qual se’ls va poder resoldre els dubtes que pogueren tindre a l’hora d’aplicar el pla en les seues localitats, la Diputació de Castelló realitzarà una reunió presencial en la zona nord de la província i una altra en la zona sud.

El Pla Diputació Impulsa es va activar en el ple celebrat divendres passat amb l’aprovació de manera definitiva de l’ordenança. L’import global del Pla Diputació Impulsa incrementa la inversió fins als 31.716,060 euros per als exercicis 2024 i 2025, i és biennal, la qual cosa comporta al fet que els municipis tinguen la possibilitat d’executar obres de més envergadura.