La Diputació crea el nou Centre d’Interpretació del Rivet de Benassal

459
La Diputació crea el nou Centre d'Interpretació del Rivet de Benassal
PUBLICITAT

La Diputació incorpora el nou Centre d’Interpretació del paratge del Rivet de Benassal al seu impuls al turisme d’experiències en la província. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha conegut aquest nou producte turístic, un dels 28 que el Govern Provincial ha creat amb la seua inversió d’1,7 milions d’euros a Inversions Turístiques Financerament Sostenibles. Amb això, el Govern Provincial enriqueix el catàleg del turisme d’experiències que impulsa en tot el territori amb tal de generar noves oportunitats en els pobles a través de la cura, recuperació i posada en valor de recursos patrimonials naturals i culturals.

Acompanyat per l’alcaldessa de Benassal, Mª Luz Monterde, i el diputat provincial, Pablo Roig, el president Moliner ha assegurat que “en la nostra província tenim infinits recursos turístics que requereixen ser posats en valor per a convertir-los en productes atractius per al visitants, rendibles i capaços d’oferir una experiència única. Avui venim a un dels paratges naturals més bonics de la nostra província a dir-li al visitant que aquesta província té autèntics tresors en el nostre interior i que val molt la pena conèixer-los, que aquesta província té molts recursos que la fan diferent. Feia falta que el patrimoni que els de ací coneixíem fórem capaços de presentar-ho en un format que la gent poguera consumir-ho. Amb aquest Centre d’Interpretació del Rivet sumem més arguments per a viure i gaudir d’una província única i que això revertisca en més riquesa per als pobles”.

Així, el nou Centre d’Interpretació del Rivet posa a la disposició dels visitants unes instal•lacions en les quals conèixer els detalls de la riquesa natural i paisatgística d’aquest Paratge Natural Municipal, donant a conèixer la flora i fauna que té aquest paratge privilegiat, un producte que complementa l’oferta turística del municipi i de la zona. La Diputació ha sufragat el 100% de les obres amb una inversió de 70.000 euros.

Els millors projectes turístics en vuit línies d’actuació
Cal assenyalar que aquesta línia de subvencions de la Diputació persegueix impulsar els millors projectes turístics en vuit línies d’actuació: creació de producte turístic; gestió del patrimoni; obres per a la pre-homologació de senderes municipals; obres per a la realització, millora i senyalització de carrils bici; obres per a la realització, millora i senyalització de centres de bicicleta d’alta muntanya BTT i itineraris municipals; condicionament d’accessos i entorns al voltant de monuments declarats BIC, paratges naturals, arbre monumental, conjunt històric artístic o Béns de Rellevància Local; obres per a la realització, millora d’accessos i senyalització de recintes de festivals de música i senyalització indicativa i/o direccional dels recursos turístics del municipi.