La Diputació coordina la presentació de projectes per a aconseguir fons europeus

333
PUBLICITAT

L’objectiu dels designis serà afrontar el repte demogràfic i reactivar Castelló

La Diputació de Castelló «afrontarà de forma decidida el gran repte que suposa Europa perquè som conscients de la importància dels fons que arriben de Brussel·les per a reactivar la província». Així ho ha destacat hui el president de la institució, José Martí, després de la reunió mantinguda amb l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero, amb qui ha analitzat totes les opcions que existeixen a Europa perquè «la Diputació es convertisca en una institució clau per a desenvolupar els projectes que ajuden a impulsar l’economia i modernitzar el model productiu». 

La Diputació, en aquest sentit, està treballant en la presentació de projectes per a afrontar sobretot el repte demogràfic i la lluita contra la despoblació, «i per a nosaltres és molt important tindre el suport d’Inmaculada Rodríguez-Piñero, que tant està treballant a Europa en defensa dels interessos dels espanyols, dels valencians i dels castellonencs», ha destacat Martí, que ha estat acompanyat en la reunió pel diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez.

El president de la institució provincial ha agraït a l’eurodiputada «que es posen a la nostra disposició per a aquest any 2021 que tant ens exigirà». De fet, ja han avançat la possibilitat de realitzar una reunió a Brussel·les a curt termini per a estudiar futures accions. De moment, el primer pas que donarà la Diputació de Castelló és presentar propostes per a estar presents en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern, que inclouran projectes vinculats a la transició energètica, la connectivitat digital, la transformació social o la despoblació.

Inmaculada Rodríguez-Piñero, per part seua, ha deixat palesa que «aquest és el moment de les diputacions, que són institucions fonamentals per a fer front al repte demogràfic» i que tenen a Europa «una porta oberta a la qual anomenar». L’eurodiputada ha agraït a José Martí «la seua clara resolució per a treballar junts, aconseguir que els fons europeus ajuden a la recuperació de la província i fer front a la crisi econòmica i social»  provocada per la pandèmia de la Covid-19.

En aquesta línia, Rodríguez-Piñero ha mostrat la seua disposició a coordinar «una visita del president de la Diputació a Brussel·les, on tindrà una agenda institucional que es mereix Castelló». Així mateix, ha deixat patente la seua total disposició a «ajudar al fet que la Diputació elabore els projectes que tenen cabuda en els fons europeus i que tan rellevants poden ser per als pobles de la província».